Πολιτική

08/02/2013 - 14:25

Νέα κόντρα Βουνάτσου Πατερέλλη ...

Νέα κόντρα Βουνάτσου Πατερέλλη ...

yle="text-align: justify;">Με αφορμή  δημοσίευμα τύπου σχετικό με την συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής,  ο κ. Π. Πατερέλλης, Αντιπρόεδρος ΠΕΔ και εκπρόσωπος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου στη Λιμενική Επιτροπή δήλωσε τα εξής:

« Πήρα μέρος πρώτη φορά  στην συνεδρίαση, ως αιρετός, εκπρόσωπος της ΠΕΔ Β. Αιγαίου, σε αντικατάσταση του Ι. Βατού, ο οποίος φαίνεται λόγω φόρτου καθηκόντων, καθ όλη την διάρκεια της θητείας του είχε ελλιπή συμμετοχή στις συνεδριάσεις της Λιμενικής Επιτροπής Λέσβου.

Κατά την συνεδρίαση κατέθεσα την εύλογη άποψη (όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλα τα συλλογικά όργανα),  ότι δηλαδή θα πρέπει στο εξής να αποστέλλεται έγκαιρα η πρόσκληση της  συνεδρίασης και ότι σε θέματα της ημερήσιας διάταξης, που έχουν να κάνουν με έργα και οικονομικά στοιχεία, επιβάλλεται τα μέλη της Επιτροπής να γνωρίζουν και την άποψη της Υπηρεσίας και των γραπτών εισηγήσεων της. Κατά τους κανόνες λειτουργίας των συλλογικών οργάνων της διοίκησης η προς το συνολικό όργανο του αρμοδίου αποσκοπεί εισήγηση στο να ενημερωθεί πλήρως το όργανο επί της υποθέσεως την οποία προκύπτει να κρίνει και να αποφευχθεί η έγκριση εσφαλμένης απόφασης.

Φαίνεται ότι η άποψή μου και ίσως η παρουσία μου, ενόχλησε τον κ. Κορδώνη, ο οποίος  φαίνεται είχε συνηθίσει και είχε βολευτεί στις  με «συνοπτικές διαδικασίες» αποφάσεις κατά την λογική « του ενός ανδρός αρχή» και προκάλεσε σκόπιμα ένταση με αποτέλεσμα να διακόψει την συνεδρίαση επικαλούμενος ότι <<εδώ δεν είναι Δημοτικό Συμβούλιο>>.

Λυπάμαι γιατί σοβαρά θέματα,  όπως αυτά του λιμανιού της Πέτρας και της ρύθμισης των υπαιθρίων χώρων των πεζοδρομίων της Μυτιλήνης, δεν κατέστη εφικτό καν να συζητηθούν.

Εκτιμώ όμως ότι η διοίκηση «στο ποδάρι» χωρίς εγκεκριμένες μελέτες, χωρίς την γνώμη των ειδικών (Μηχανικών – Λογιστών κλπ), όπως φαίνεται την εννοεί ο κ. Κορδώνης όχι μόνο βλάπτει τον τόπο αλλά αργά η γρήγορα θα δημιουργήσει πλείστα όσα νομικά, τεχνικά και άλλα ζητήματα.»

Σε ότι με αφορά θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι ως αιρετός  θα συνεχίσω να παρίσταμαι στις συνεδριάσεις με εποικοδομητικές προτάσεις και θα ενημερώνω το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔ το οποίο εκπροσωπώ θεσμικά.

 

Ο Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ

Βορείου Αιγαίου

Παντελής Πατερέλλης

 

 


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Προ ολίγων ημερών πληροφορηθήκαμε, ότι, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής – Πολιτικού Σχεδιασμού Εκτάκτων Αναγκών, κ. Γιάννης Βατός, ο οποίος ήταν ο νόμιμος εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, παύθηκε από τη θέση του αυτή, και οτι ο κ. Πατερέλλης, αρχηγός της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Λέσβου και αντιπρόεδρος στην Π.Ε.Δ., διόρισε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο του Δήμου Λέσβου με απόφαση της Π.Ε.Δ. !!!
Δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία της παρδαλής – ετερόκλητης συμμαχίας της ηγετικής ομάδας της Π.Ε.Δ., διορίζει δικούς της ανθρώπους, ως εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, σε διαφόρους οργανισμούς και λοιπές αντιπροσωπείες, (πολλούς των οποίων ούτε γνωρίζουμε κατ’ όψιν), ούτε εγκρίναμε ποτέ, ούτε πρόκειται να εγκρίνουμε, ούτε νομιμοποιούμε ποτέ, ούτε εκπροσωπούν τα συμφέροντα και τις απόψεις του Δήμου, ούτε λογοδοτούν σ’ εμάς, έχοντας επιφυλαχθεί όλων των νομίμων δικαιωμάτων μας. Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Πατερέλλη, ο οποίος δεν εκπροσωπεί την Δημοτική μας Αρχή στο Δ.Σ. της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου.
Επανερχόμενος στην παλιά μου καταγγελία, ακόμη και ενώπιον της Επιτροπής Παρακολούθησης του Δ’ Κ.Π.Σ., που έγινε προ μηνών στη Ρόδο, όπου εμφανίσθηκε ο κ. Πατερέλλης να εκπροσωπεί το Δήμο Λέσβου αντί του Δημάρχου Λέσβου, ως μόνου υπευθύνου εκπροσώπου του Δήμου Λέσβου, η οποία καταγγελία απεστάλη και σε πάσα αρχή και εξουσία του Ελληνικού κράτους, αρμοδία εν προκειμένω, δηλώνω για ακόμη μια φορά, ότι, δεν αναγνωρίζουμε, τόσο εγώ, όσο και ο Δήμαρχος Λήμνου και ο Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, την νομιμότητα εκλογής του Προεδρείου της Π.Ε.Δ., επομένως και τον κ. Πατερέλλη ως Αντιπρόεδρό της, έχοντες, ως γνωστόν, προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια.
Επομένως, ο κ. Πατερέλλης ομιλεί εξ ονόματος άλλων και όχι εξ ονόματος του Δήμου Λέσβου. Σε κάθε περίπτωση, είναι καταδικαστέος ακόμη μια φορά και από ηθική και πολιτική άποψη και για την συμμετοχή του τώρα στο ως άνω όργανο και για τα όσα αυτός διέπραξε μετέχοντας στην προχθεσινή συνεδρίαση της Λιμενικής Επιτροπής του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ως ψευδεπίγραφος εκπρόσωπος του Δήμου Λέσβου, εκπροσωπώντας μόνο τον εαυτό του, αφού ούτε από εμάς διορίστηκε, ούτε λογοδοτεί σ’ εμάς, ούτε τα συμφέροντα του Δήμου εκπροσωπεί».     

 

Μοιράσου το άρθρο!