Πολιτική

14/06/2021 - 19:03

Νέες διεθνείς βραβεύσεις  των Λεσβιακών ελαιολάδων - Δηλώσεις Π. Κουφέλου

Νέες διεθνείς βραβεύσεις  των Λεσβιακών ελαιολάδων  που συμμετείχαν στον 6ο  Διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου ATHENA  2021 ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 3-5 Ιουνίου στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή με τη συμμετοχή  25 διάσημων γευσιγνωστών από όλο τον κόσμο. Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε με 46 ελαιόλαδα από τη Λέσβο και δύο από τη Λήμνο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου με αρμοδιότητα στον  Πρωτογενή Τομέα, Πανάγος Κουφέλος  με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δήλωσε τα εξής:

«Η συνεχής επιτυχημένη πορεία των παραγωγών μας, τόσο αυτών που βραβεύτηκαν όσο και των υπολοίπων που συμμετείχαν στο διαγωνισμό με αποκορύφωμα πάντα  τις διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς, προσθέτει κύρος  στο θεσμό  και στην Περιφέρεια  γενικότερα, ανάγοντάς τους παραγωγούς  σε «συλλέκτες βραβείων».

Τέτοιες διακρίσεις είναι απόδειξη ότι η ποιότητα των ελαιολάδων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σε συνδυασμό με το πάθος, τη γνώση και τη συνεχή και στοχευμένη επιχειρηματικότητα μπορούν να πετύχουν αυτό, που στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, φαντάζει δύσκολο ή ακατόρθωτο. Δίνουν μία ηχηρή απάντηση σε όλους εκείνους που διστάζουν να επιχειρήσουν. Αποδεικνύουν, για πολλοστή φορά, την απαράμιλλη αξία του «επιχειρείν»!

 Το διεθνές «εκτόπισμα» και η δυναμική των ελαιολάδων μας είναι πλέον μετρήσιμα.

 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με την παρότρυνση και βοήθεια της οποίας οι παραγωγοί συμμετέχουν σε μεγάλες εμπορικές εκθέσεις και σε διεθνείς διαγωνισμούς δικαιώνεται για την προσπάθεια και  την επιμονή της.

 Η προσεγμένη δουλειά σας και η ενδελεχή αναζήτηση της ποιότητας, αποτελεί μέρος της τοπικής γαστρονομικής παράδοσης και οι ίδιοι είστε, πλέον, πρεσβευτές για την προσπάθεια διασύνδεσης του τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα. Η επιτυχία σας αυτή σηματοδοτεί και επιβραβεύει τις άοκνες και εργώδεις προσπάθειες τις οποίες καταβάλετε εσείς προσωπικά και οι οικογένειες  σας για την παραγωγή ελαιολάδου ανωτέρας ποιότητας.

Όταν η φύση «συναντά» την ανθρώπινη δημιουργικότητα, την προσπάθεια, την επιμονή, το μεράκι, την παράδοση, και τη συνέπεια, η επιβράβευση και η αναγνώριση αποτελεί λογικό επιστέγασμα.

Τα Θερμά μας συγχαρητήρια και τις ευχές μας για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας σας. Καλή δύναμη στο έργο της διαρκούς αναζήτησης της ποιότητας και της εκπροσώπησής μας σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, καλή δύναμη για την επισφράγιση των προσπαθειών σας.

Ακόμα μια φορά μας κάνετε υπερήφανους»!

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!