Πολιτική

29/02/2024 - 09:18

Νέο αξονικό για το «Βοστάνειο» ζήτησε ο Ιάσων Πιπίνης από τον Υπουργό Υγείας

Την προμήθεια ενός νέου αξονικού τομογράφου για τις ανάγκες των ασθενών στο «Βοστάνειο» νοσοκομείο της Μυτιλήνης ζήτησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο κ. Πιπίνης δήλωσε πως μετέφερε στον αρμόδιο υπουργό θέματα που σχετίζονται με το σύστημα υγείας στη Λέσβο, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα της παλαιότητας του αξονικού στο νοσοκομείο.

«Ζήτησα από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη να τον συναντήσω για να του μεταφέρω κάποια ζητήματα που σχετίζονται με το σύστημα υγείας στη Λέσβο. Ως πιο βασικό αίτημα του μετέφερα την ανάγκη να υπάρξει προμήθεια ενός νέου αξονικού τομογράφου για το «Βοστάνειο» νοσοκομείο της Μυτιλήνης, το οποίο λόγω παλαιότητας δεν ανταποκρίνεται πια στις ανάγκες των συμπολιτών μας», τονίζει ο κ. Πιπίνης και προσθέτει την προσωπική του εμπειρία.

«Πρόσφατα, βίωσα από κοντά κάποια αδυναμία κάλυψης των αναγκών που υπάρχουν στο «Βοστάνειο» με το υπάρχον μηχάνημα του αξονικού, όταν ο αδερφός μου Μιλτιάδης, νοσηλεύτηκε μετά από ένα σοβαρό ατύχημα και ο αξονικός παρουσίαζε βλάβη. Είναι ανάγκη πια το νοσοκομείο στο νησί μας να αποκτήσει έναν νέο αξονικό τομογράφο. Η κυβέρνηση έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την ενίσχυση των δομών υγείας. Από πλευράς μου, θα συνεχίσω να πιέζω προς πάσα κατεύθυνση, στον βαθμό που μπορώ φυσικά, ώστε να ικανοποιηθεί το συγκεκριμένο αίτημα».

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για τα ζητήματα της υγείας. «Εδώ και χρόνια υποστηρίζω πως πρώτη προτεραιότητα για τα νησιά μας, τη Λέσβο, τη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο, αποτελεί η θωράκιση του συστήματος υγείας. Είναι κάτι που μας αφορά όλους».

Ο κ. Πιπίνης στη συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας ανέφερε και το αίτημα για τοποθέτηση καρδιολόγου στο Κέντρο Υγείας Καλλονής.

Μοιράσου το άρθρο!

geotee