Πολιτική

22/05/2012 - 12:03

Νίκος Σηφουνάκης: κανείς δεν μας δανείζει τζάμπα!

Στη Λήμνο βρίσκεται από χθες ο   Νίκος Σηφουνάκης  όπου  συναντήθηκε με φίλους και συνεργάτες και  είχε την ευκαιρία να τους ευχαριστήσει  για άλλη μία φορά   για τον αγώνα που έδωσαν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Για άλλη μια φορά μου δίνεται η δυνατότητα, από κοντά να ευχαριστήσω   από καρδιάς το Λαό της Λήμνου γιατί  και πάλι ,  την 6η Μαΐου,   ανανέωσε προς το πρόσωπό μου την εμπιστοσύνη του κάτω από δύσκολες συνθήκες   και με  προέταξε στην προτίμηση του, ανεξάρτητα αν για λίγες ψήφους χάθηκε η  έδρα από το ΠΑΣΟΚ.

Κάποιοι είπαν πως οι εκλογές της 6ης Μαΐου  ήταν «εκλογές εκτόνωσης». Ίσως και να έχουν δίκιο. Ίσως κι εμείς οι πολιτικοί  που διαχειριστήκαμε τα κοινά τα τελευταία χρόνια μέσα σε κλίμα γενικευμένης οικονομικής κρίσης και με λήψη δυσβάστακτων μέτρων, που αναγκαστικά λήφθηκαν για να αποτραπεί η χρεοκοπία, κουράσαμε και δυσαρεστήσαμε τον κόσμο. Είναι κοινώς παραδεκτό ότι ψήφισαν με θυμό οι πολίτες.  Η ετυμηγορία τους καταγράφηκε με το εκλογικό αποτέλεσμα που προέκυψε χαρακτηριστικό του οποίου είναι η πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων, η είσοδος ακραίων στη Βουλή και βέβαια η αδυναμία συγκλήσεων ώστε να κυβερνηθεί ο τόπος.

Δημιουργήθηκε αδιέξοδο, δυστυχώς βάση σχεδιασμού και  η χώρα οδηγείται  ξανά σε εκλογές ενώ η λαϊκή ετυμηγορία υπήρξε σαφής.

«Να σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας εθνικής ανάγκης»

Το ΠΑΣΟΚ,  η μεγάλη κεντρώα δημοκρατική παράταξη στην οποία σταθερά ανήκω, κατέβαλλε το βαρύτερο τίμημα αυτών των εκλογών. Πλήρωσε στη κάλπη τα μέτρα που έλαβε, που έθιξαν πλατιά λαϊκά στρώματα, προκειμένου να εξασφαλίσει με την αλληλεγγύη των εταίρων μας, την αυριανή προοπτική ύπαρξης της Ελλάδας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης. Μίλησε ρεαλιστικά στον Λαό, αλλά ήταν τόση η οργή που συστηματικά και δημαγωγικά καλλιεργήθηκε και στην οποία επένδυσαν οι πολιτικοί αντίπαλοί μας, που δεν μπόρεσε να πείσει.

Η χώρα μας οδεύει σε εκλογές και πάλι γιατί συγκεκριμένο κόμμα με διάφορες  προφάσεις, υπέσκαπτε  κάθε προσπάθεια με αλαζονικό τρόπο  σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές της μεταπολιτευτικής ιστορίας μας.

Δυστυχώς αγνοούν ή προσποιούνται ότι δεν κατανοούν την δεινή θέση της χώρας. Δεν κατανοούν ότι το διεθνές περιβάλλον δεν ευνοεί αναβολές και καθυστερήσεις στη λήψη αναγκαίων αποφάσεων. Δεν κατανοούν ότι η απομόνωση και η ανεξέλεγκτη χρεωκοπία παραμονεύει.

Προσωπικά θα συνεχίσω των αγώνα της ευθύνης και της αλήθειας και από εδώ από τη Δημοκρατική Λήμνο δηλώνω ότι :

Σ’ αυτές τις εκβιαστικές εκλογές λαέ της Λήμνου πρέπει να αποφασίσεις πολιτικά. Δεν επιλέγεις υποψήφιο βουλευτή. Επιλέγεις ποια κόμματα θέλεις να σχηματίσουν κυβέρνηση την επόμενη μέρα. Γιατί και πάλι τουλάχιστον τρία κόμματα θα χρειάζονται για να σχηματιστεί κυβέρνηση. Η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί πρέπει να είναι η κυβέρνηση του Ευρώ και όχι η κυβέρνηση της άτακτης χρεοκοπίας, της δραχμής. Μην πιστεύεις στα μεγάλα λόγια που σου τάζουν χωρίς αντίκρισμα. Αξιολόγησε μόνο τις οβιδιακές μεταμορφώσεις τους για το μείζον θέμα του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Πριν τις εκλογές τις 6ης Μαΐου διακήρυτταν ότι θα τα καταγγείλουν. Τώρα ότι θα ζητήσουν επαναδιαπραγμάτευση και πολλά άλλα από τις πολλές ασύντακτες  φωνές που κραυγάζουν και διαλαλούν έναν πατριωτισμό δημαγωγικό.   Γνωρίζουν  όμως ότι:

  • Κανείς δεν μας δανείζει τζάμπα.
  • Η καταγγελία σημαίνει πτώχευση, σημαίνει δραχμή.
  • Έχουμε χρέος να αγωνισθούμε για την διατήρηση του  μειωμένου  έστω μισθού και της σύνταξης, μέχρι να ορθοποδήσουμε ως χώρα.
  • Πρέπει να αγωνισθούμε για τον ισοσκελισμό του Κρατικού προϋπολογισμού που θα φέρει ανάπτυξη, απασχόληση, μείωσης της ανεργίας και τότε θα μπορούν να αποκατασταθούν οι αδικίες.
  • Στις 18 Ιουνίου πρέπει να υπάρξει κυβέρνηση, οι πολιτικές δυνάμεις να πουν  από τώρα στο Λαό με ποιον θα συνεργασθούν. Ποια κυβέρνηση θέλουν.

Τέλος, κάλεσε κάθε πολίτη της Λήμνου να ενθυμηθεί τα μεγάλα έργα υποδομής που το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε στο Νησί, γιατί εργασθήκαμε,  γιατί πιστέψαμε και πιστεύουμε ότι πρέπει, αξίζει ένα καλύτερο μέλλον ο τόπος μας.

Μοιράσου το άρθρο!