Πολιτική

20/06/2013 - 17:53

Νίκος Σηφουνάκης: κυβέρνηση με όριζοντα τετραετίας

Συνέντευξη παραχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης στην εκπομπή «Τα debate της πολιτικής » και στους δημοσιογράφους Γ. Παπαχρήστο  και Ά. Ραβανό στον ρ/σ ΒΗΜΑ FM.

Ο κ. Σηφουνάκης, αναφερόμενος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε ότι «το σενάριο των εκλογών πρέπει να φύγει από τον πολιτικό διάλογο, η κυβέρνηση πρέπει να έχει ορίζοντα τετραετίας», εάν θέλουμε η χώρα να αποκτήσει συνθήκες σταθερότητας και να μπορέσει σταδιακά να ανακάμψει.

Επεσήμανε ότι αυτό που χρειάζεται είναι να συμμετέχουν στην κυβέρνηση «πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής από τα κόμματα που την στηρίζουν», χαρακτηρίζοντας ως λάθος την μη ενεργότερη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση. Σε ερώτηση εάν επιβάλλεται η συμμετοχή στην Κυβέρνηση των αρχηγών των δύο κομμάτων που την στηρίζουν, ο κ Σηφουνάκης σημείωσε ότι σε κρίσιμες στιγμές του έθνους, όπως την περίοδο 1946-1952, όλοι οι ηγέτες συμμετείχαν στην Κυβέρνηση, ενώ  επεσήμανε ότι κάτι τέτοιο είναι κοινή πρακτική σε όλες τις συμμαχικές κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις συνασπισμών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος, τέλος, στις διεργασίες στον χώρο της κεντροαριστεράς, ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι «να φτιαχτεί ένας πόλος που πολιτικά θα βρίσκεται απέναντι στην αναδυόμενη δεξιά αντίληψη περί κράτους», ένας πόλος όμως, που ως πολιτικός χώρος που το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε τα τελευταία χρόνια, θα μπορέσει να απενοχοποιηθεί απέναντι στους πολίτες.
 

Μοιράσου το άρθρο!