Πολιτική

29/11/2020 - 16:03

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ: πανικός στο ΣΥΡΙΖΑ επειδή θα πάρουν χρήματα οι ελαιοπαραγωγοί

Απ’ ότι φαίνεται ο τοπικός Σύριζα πλήρως ευθυγραμμισμένος στη γενική γραμμή του Σύριζα «άρνηση σε όλα», μας κατηγορεί, γιατί η κυβέρνηση μας πέτυχε, ύστερα από σχετικό αίτημά της στην Ε.Ε., να ενισχύσει το εισόδημα των ελαιοπαραγωγών της χώρας μας, με το ποσό των 126 εκ. €.

Από τις ανακοινώσεις των τοπικών παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ καταφαίνεται ότι έχουν καταληφθεί από πανικό, γιατί οι ελαιοπαραγωγοί της χώρας μας θα λάβουν ένα τόσο σημαντικόποσό, ως επιπλέον ενίσχυση για φέτος, λόγω των ιδιαίτερων δυσμενών συνθηκών που διαμορφώθηκαν εν μέσω της πανδημίας. Μάλιστα, φθάνουν στο σημείο του παραλόγου,προσπαθώντας να ανακαλύψουν κακές μάγισσες και να μας πείσουν ότι κακώς θα δοθούν τόσα χρήματα ως ενίσχυση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες της ελαιοκομίας της χώρας μας.

Διευκρινίζουμε, όμως, ότι τα κριτήρια που προσδιορίζουν το «κύριο επάγγελμα αγρότης» επανακαθορίστηκαν επί το δυσμενέστερον, επί Σύριζα, με τον Ν. 4389/2016 (άρθο 65), αφούανέβασαν τον πήχη του συνολικού εισοδήματος να προέρχεται από γεωργικό εισόδημα τους από το 25% που ήταν μέχρι το 2016 στο 50% (για τα νησιά μας), ως προϋπόθεση για να γραφτείκάποιος στα Μητρώα Αγροτών, θέτοντας, μάλιστα, και περισσότερα ακόμη προσκόμματα .

Οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας μας το μέγεθος της ευθύνης, όσων από τον ΣΥΡΙΖΑ εντελώς υποκριτικά ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα για την τύχη όσων ελαιοπαραγωγών μείνουνέξω από την ενίσχυση, γιατί δυστυχώς δεν έχουν εκείνες τις προϋποθέσεις, που θέσπισε η κυβέρνησή τους.

Πού ήταν όλοι αυτοί οι κύριοι του Σύριζα τότε, για να προτείνουν στην κυβέρνησή τους όλα αυτά για τα οποία κόπτονται σήμερα;

«Αιδώς Αργείοι»! Οι Λέσβιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα 4,5 χρόνια της διακυβέρνησής σας, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μόνο κακό κάνατε στον τόπο μας.

Το βέβαιο είναι ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να αμβλύνει τις διαφορές που υπάρχουν, στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει, και ασφαλώς να διορθώσει τις όποιες αδυναμίες του συστήματος. Ακόμη, με πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτής μας κ. Χαράλαμπου Αθανασίου και ύστερα από συνεννόηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, ανακοινώθηκε πενθήμερη παράταση της προθεσμίας για την υποβολή των δηλώσεων από τους ενδιαφερομένους ελαιοπαραγωγούς, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα χρονικού περιορισμού.

Είμαστε σίγουροι ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θα πράξει ό,τι μπορεί, για να περιοριστούν στο ελάχιστο τα παράπονα που μπορεί να ακουστούν και για τα οποία σίγουραδεν είναι υπεύθυνη η σημερινή κυβέρνηση γι’ αυτά.

Τέλος, οι επιθέσεις που δέχεται ο Βουλευτής μας κ. Χαράλαμπος Αθανασίου πέφτουν στο κενό και δεν τον αγγίζουν, γιατί είναι γνωστή σε όλους η αγάπη και η διαχρονικά αποτελεσματική προσφορά του στα νησιά μας.

 

ΝΟ.Δ.Ε. ΛΕΣΒΟΥ

Μοιράσου το άρθρο!