Πολιτική

09/01/2013 - 11:57

Ν.Σηφουνάκης: «Υπογράφεται σύντομα επέκτασης του Βοστάνειου»

Ν.Σηφουνάκης: «Υπογράφεται σύντομα  επέκτασης του Βοστάνειου»

Σε συνάντηση που είχε χθες Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013, ο βουλευτή Ν. Λέσβου ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων (ΔΕΠΑΝΟΜ) κ. Ι. Φωτάκη, ενημερώθηκε ότι προχωρά η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο για την έναρξη κατασκευής του μεγάλου έργου της «Γ’ πτέρυγας» του Βοστάνειου Νοσοκομείου Μυτιλήνης και της ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας.

Ο κ. Φωτάκης ενημέρωσε τον κ. Σηφουνάκη ότι η εμπλοκή που είχε δημιουργηθεί άρθηκε με την πρόσφατη απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σύμφωνα με την οποία αναιρείται προηγούμενη απόφαση ακύρωσης του διαγωνισμού δημοπράτησης. Υπενθυμίζεται ότι το έργο - τελικός δικαιούχος του οποίου είναι η ΔΕΠΑΝΟΜ - έχει προϋπολογισμό 25,2 εκατ. ευρώ, είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ τον Δεκέμβριο του 2011 και προβλέπει τη δημιουργία δύω νέων κτηρίων, την ανακαίνιση των υπαρχόντων κτηρίων, τη δημιουργία νέου βιολογικού καθαρισμού, καθώς και την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

«Ένα μεγάλο έργο υποδομής, όραμα δεκαετιών, που θα προσφέρει πλήρεις υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης στη Λέσβο, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο, θα γίνει πραγματικότητα. Εργάσθηκα μαζί με άλλους συνεργάτες τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχώς, μέχρι να υπάρξει η ανάθεση των μελετών, η έγκρισή τους, η ένταξη σε πρόγραμμα, η δημοπράτηση του έργου και η υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο εργολάβο.

Με την ολοκλήρωση αυτού του μεγάλου έργου, τόνισε ο κ. Σηφουνάκης, το νησί θα αποκτήσει μία σύγχρονη νοσοκομειακή υποδομή ικανή να εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, παρέχοντας ολοκληρωμένες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους».

Μοιράσου το άρθρο!