Πολιτική

02/06/2014 - 22:28

Ο Άλλος Δρόμος απαιτεί την παραμονή της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας στη Βρίσα

style="text-align: justify;"> 
Ήταν Παρασκευή 16 Μαΐου 2014 όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου επισκέφτηκε την Βρίσα για να στηρίζει τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς υποψηφίους με την παρουσία του.
Όλα ήταν λέει όμορφα και οι υποσχέσεις πολλές.
Οι εκλογές όμως πέρασαν ο κ. Αθανασίου και οι συν αυτώ έφυγαν και πιστεύοντας ότι προς το παρόν διασώθηκαν με το εκλογικό αποτέλεσμα συνεχίζουν να  εφαρμόζουν την καταστροφική πολιτική τους θέτοντας μαζί με άλλους συναδέλφους του σε διαθεσιμότητα τον μοναδικό υπάλληλο που υπηρετεί στην Συλλογή Φυσικής Ιστορίας Βρίσας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Έτσι η Συλλογή κλείνει και τα εκθέματα της θα μεταφερθούν σε άλλο χώρο μάλλον εκτός Λέσβου. 
Η Δημοτική Κίνηση « ο Άλλος Δρόμος» καταγγέλλει  στο Λεσβιακό λαό  αυτούς που με τις πράξεις και τις ενέργειές τους καθημερινά υποβαθμίζουν την ζωή μας και απαξιώνουν τον τόπο μας.
Αυτούς που ψηφίζουν απολύσεις διαθεσιμότητες και άλλα μέτρα ταγμένοι στην λογική να μην αφήσουν ζωτικό χώρο για μια ανθρώπινη ζωή.
 
Ο Άλλος Δρόμος πιστός στις αρχές και στις διακηρύξεις του που από την αρχή έθεσε υπόψη των συνδημοτών μας απαιτεί: 
1. Την άρση της διαθεσιμότητας του υπαλλήλου της Συλλογής Φυσικής Ιστορίας Βρίσας του Πανεπιστημίου Αθηνών και των άλλων συναδέλφων του.
2. Παραμονή της Συλλογής στην Βρίσα ,ανάδειξη της και εμπλουτισμός ώστε να γίνει πραγματικός πόλος έλξης επισκεπτών και ζωντανό κύτταρο της τοπικής κοινωνίας.
Συμπαραστεκόμαστε στην τοπική κοινωνία και δηλώνουμε ρητά ότι θα είμαστε στον πλευρό της σε κάθε μορφής αντίδραση που θα αποφασίσει προκειμένου να παραμείνει στο χωριό η Συλλογή, και ο υπάλληλος της που τόσα χρόνια έδωσε τον εαυτό του για να την κρατήσει όρθια.
Δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα λοιπόν .Ο δρόμος της δυναμικής διεκδίκησης και τις καταγγελίας αυτών που μας τρώνε τις ζωές μας είναι ο μόνος δρόμος για το αύριο.
 
 

Μοιράσου το άρθρο!