Πολιτική

09/10/2012 - 08:10

O Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Μάρκου απαντά στην επιστολή του Συντονιστικού Δικτύου

O Αντιπεριφερειάρχης Νικόλαος Μάρκου απαντά στην επιστολή του Συντονιστικού Δικτύου

yle="text-align: justify; ">Επιστολή - απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Μάρκου προς Συντονιστικό Δίκτυο σχετικά με  την πρωτοβουλία του να δημιουργήσει ενημερωτικό ιστοχώρο για την "Αιγαία Ζεύξη". Δημοσιεύουμε το κείμενο της επιστολής καθώς και τους συνδέσμους των αρχικών δημοσιεύσεων ώστε ο καθένας να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. 

Αναλυτικά η επιστολή :

Προς Lesvosnews.net

Διαβάσαμε στην ιστοσελίδα σας  την επιστολή του διανησιωτικού Συντονιστικού Δικτύου με τίτλο “Όταν η Περιφέρεια λέει μισές αλήθειες” καθώς και την από 10-09 επιστολή του, που λάβαμε τη Δευτέρα 17-9, για τα οποία οφείλουμε να απαντήσουμε:

1) Στις 5-09, στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (μέρες πριν δηλαδή την επιστολή του Συντονιστικού), εγώ ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση Περιφερειακών Συμβούλων (κ. Τεντόμα-κ. Γιαννίρη) δήλωσα ότι για πλήρη ενημέρωση “ετοιμάζουμε το υλικό το οποίο θα έχετε στη διάθεσή σας αρκετά πριν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου του Οκτώβρη”. Αυτό ακριβώς και πράττουμε μέσω του διαδικτύου!
2) Στις 18-09, με την ευκαιρία συνεδρίασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας, ανακοίνωσα στα μέλη αυτής ότι με ευθύνη μου η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  ήδη εργάζεται για τη δημιουργία του ιστοχώρου και ότι σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθεί επισήμως και θα ξεκινήσουν οι αναρτήσεις. 
3) Ασκώντας τα καθήκοντά μου ως Αντιπεριφερειάρχης και παλαιότερα ως Δήμαρχος Πυθαγορείου Σάμου επί 16 χρόνια, χαίρομαι όταν διαπιστώνω ότι υπάρχουν ενεργοί πολίτες που προβληματίζονται, που ζητούν ενημέρωση. Ποτέ δεν την αρνηθήκαμε! Με ενδιαφέρει οι δημοκρατικές πεποιθήσεις και η διαφάνεια στο έργο μου να έχουν καθημερινή πολιτική εφαρμογή στη θεσμική μου λειτουργία. Ως εκ τούτου την “πατρότητα” της ιδέας για τη δημιουργία ιστοχώρου ούτε καν μπαίνω στον κόπο να την διεκδικήσω ή να την εκχωρήσω. Απλά χαίρομαι γιατί η πολιτική μου πρακτική συμπίπτει με το αίτημα και με την επιθυμία του Συντονιστικού φορέα πολιτών.
4) Επαναλαμβάνω όπως και στο Δελτίο Τύπου ότι οι αναρτήσεις θα συνεχίζονται λόγω του όγκου του υλικού που είχε παραληφθεί και του δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τα περισσότερα κείμενα σε ηλεκτρονική μορφή.
5) Ο διευθυντής Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού κ. Λεμονός και κάθε υπηρεσία, δεν οφείλει να απαντά σε προφορικά αιτήματα δια τηλεφώνου. Οι κύριοι όμως του Συντονιστικού, σε αίτησή τους έχουν λάβει την 5824/1-8-2012 έγγραφη απάντηση του τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Π.Ε. Χίου, σύμφωνα με την οποία υποδεικνύεται ο τρόπος παραλαβής κειμένων από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου, κάτι που δεν έπραξαν ίσως γιατί ο Αύγουστος είναι μήνας διακοπών.
6) Πράγματι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας. Εμείς κινούμεθα με γνώμονα το δημοκρατικό μας καθήκον της διάχυσης της πληροφορίας για τη συζήτηση και διαβούλευση πάνω στην ουσία της υπόθεσης. (Τα περιβαλλοντικά οφέλη που θα προκύψουν αντισταθμίζουν και υπερέχουν της ενδεχόμενης υποτιθέμενης ζημιάς; Η ενεργειακή επάρκεια μέσω της εκμετάλλευσης  του ανέμου είναι πρώτιστο θέμα για τη ζωή των νησιωτών και την αειφόρο ανάπτυξη; Το Αιγαίο πρέπει να διασυνδεθεί ενεργειακά με τον εθνικό μας κορμό καταργώντας τα “βρώμικα” εργοστάσια της ΔΕΗ; Μπορούμε να διευρύνουμε τα οφελήματα υπέρ της τοπικής κοινωνίας και πως; Γι'αυτό ήδη δουλεύουμε!)
7) Επειδή λοιπόν πράγματι “η μισή αλήθεια είναι χειρότερη απ'το ψέμα”, ας ασχοληθείτε με την ουσία των Α.Π.Ε, με τα ευεργετήματα της αιολικής ενέργειας που είναι και η ΑΛΗΘΕΙΑ κι ας αφήσετε τις τυπικές διαδικασίες.
 
Να ξέρετε όμως, κάποιες δυνάμεις θα τραβάνε το αλέτρι μπροστά!
 
 
                                            Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
 
 
 
                                             ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΚΟΥ
 
 
Διαβάστε αρχική δημοσίευση: 

Μια καλή κίνηση από την Περιφέρεια: ιστοχώρος για την «Αιγαία Ζεύξη: Αιολικοί Σταθμοί Ενέργειας ».

Μοιράσου το άρθρο!