Πολιτική

06/02/2013 - 16:24

Ο Δήμαρχος ελπίζει σε ...διάψευση για την ματαιώση του κέντρου Αλτσχάιμερ

Δημήτρης Βουνάτσος

yle="text-align: justify;">                          Προς τον: Υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα
                            Κοιν.: 1. Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Αθανασίου Χ.
                                              2. Γ.Γ. Αιγαίου, κ. Σπιλάνη Ιωάννη
    3. Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Δ/σης Αιγαίου
         κα.  Καλογήρου Χριστίανα
                                              4. Γ.Γ. Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής
                                                   κ. Μουτζούρη Κώστα
                                              5. Βουλευτές Ν. Λέσβου
                                   κ. Βογιατζή Παύλο
         κ. Ζερδελή Ιωάννη
                                                                    κ. Σηφουνάκη Νικόλαο    
Αθήνα

          Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
          Έχω την τιμή να σας αποστείλω συνημμένως το με αριθμ. πρωτ. 1701 από 4-9-13 έγγραφο της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου μας, με θέμα «Επείγουσες  ενέργειες –πολιτικές παρεμβάσεις εκ μέρους του Δήμου Λέσβου για τη  σωτηρία του έργου –Δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας για ασθενείς με Νόσο Αλτσχάιμερ». Όπως αντιλαμβάνεστε, εάν αληθεύουν πράγματι οι διαρρεύσασες πληροφορίες, οι διαλαμβανόμενες στο  ως άνω έγγραφο, τούτο σημαίνει ανατροπή της εξαγγελθείσας Κυβερνητικής Πολιτικής προστασίας της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας πασχόντων από τη νόσο Αλτσχάιμερ, σε ολόκληρη την Επικράτεια, πάμπολλοι των οποίων είναι πένητες. Στο νησιωτικό δε Δήμο μας, ανέρχονται περί τα 2500 άτομα, αριθμός σημαντικότατος, το δε πλήγμα είναι βαρύτατο για αυτούς, ως εξοφθάλμως ευνόητον.
             Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
              Καταβάλαμε τεράστιες προσπάθειες όπως αυτές εκτίθενται στο συνημμένο ως άνω έγγραφο, και  καλύψαμε όλες τις προϋποθέσεις που μας ζητήθηκαν, από τον πρώην Υφυπουργό Υγείας, κ. Μπόλαρη, ο οποίος μας χορήγησε την σχετική έγκριση σκοπιμότητας, με την υπ’ αρίθμ. ΑΔΑ:Β44ΧΘ-15Π19132012, απόφασή του, μία εκ των δύο αδειών σ’ ολόκληρη την Ελλάδα! Και εν συνεχεία, υποβάλαμε εμπρόθεσμα πλήρη φάκελο με όλα τα απαιτούμενα από το νόμο έγγραφα που μας ζητήθηκαν από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να πάρουμε την οριστική έγκριση της πρότασής μας στο πρόγραμμα αυτό, συνολικής δαπάνης 800.000 ευρώ περίπου.
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ, η πληρότητα του υποβληθέντος φακέλου μας, ήταν ο λόγος για τον οποίο λαμβάναμε διαβεβαιώσεις από τη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Υγείας, ότι πρώτοι εμείς, θα παίρναμε τη σχετική έγκριση για τη δημιουργία Ολοκληρωμένης Μονάδας για ασθενείς πάσχοντες από τη νόσο Αλτσχάιμερ στο νησί μας.
Εναγωνίως λοιπόν αναμένω τη διάψευση των ως άνω κυκλοφορουσών πληροφοριών περί ματαιώσεως της ένταξης της ως άνω δράσεως στο ΕΣΠΑ, αφενός, και αφετέρου όντας βέβαιος, ότι αντιλαμβάνεσθε, το μέγεθος της κοινωνικής ωφελιμότητας του έργου αυτού, (άλλωστε, μόνο δύο όλες και όλες εγκρίσεις ανά την Επικράτεια έχουν χορηγηθεί), και τονίζοντας ακόμη μια φορά, πως ο Δήμος μας είναι ο μεγαλύτερος εκτατικά Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, πέραν του νησιωτικού χαρακτήρα του, και της ευαίσθητης Εθνικά περιοχής του Βορειοανατολικού Αιγαίου, στο οποίο βρίσκεται, έχει καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να υποβάλει πληρέστατο φάκελο, ο οποίος εγκρίθηκε κατά τα προαναφερόμενα, αποτελούν κυρίαρχους λόγους για τους οποίους σας ζητώ να αναθεωρήσετε την τυχόν αρνητική απόφασή σας, δηλαδή, την μη ένταξη της ως άνω δράσης στο ΕΣΠΑ,



           Με τιμή,
Ο Δήμαρχος Λέσβου  


 Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος

Μοιράσου το άρθρο!