Πολιτική

05/02/2013 - 00:37

Ο Δήμαρχος Λέσβου στην Άντισσα

Ο Δήμαρχος Λέσβου στην Άντισσα

Στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, παρέστη την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013, το πρωί, ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ερεσού – Αντίσσης & Πέτρας, Αντώνη Κουμαρά, τον πρ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου – Εντεταλμένο Σύμβουλο επί θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Χρήστο Κορδώνη και τον νέο Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, Κυριάκο Αμπατζή.

Στο χαιρετισμό του ο νέος Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, Κυριάκος Αμπατζής, απεύθυνε στα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, ενωτικό μήνυμα δράσης για τη δεύτερη διετία, προς όφελος πάντα των δημοτών και του τόπου.

Ο Δήμαρχος στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην επίλυση κληρονομημένων χρόνιων προβλημάτων  όπως αυτά της αποκατάστασης της ευστάθειας και ευπρεπισμού των κτιρίων, τόσο του Γυμνασίου, όσο και του Δημοτικού Σχολείου Άντισσας, ύψους 82.000 & 72.000 Ευρώ αντίστοιχα, καθώς και στην κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, που εκτελεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και αποκατάστασης του πρώην Χώρου Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων που βρίσκεται στο στάδιο συμβασιοποίησης του έργου από το Δήμο Λέσβου, προϋπολογισμού 88.777 Ευρώ . Ο κ. Βουνάτσος τόνισε ακόμη ότι τα έργα αυτά που είναι σημαντικά για τους κατοίκους της περιοχής και το φυσικό περιβάλλον, εκτελούνται μέσα στις γνωστές κάκιστες οικονομικές συνθήκες, με χρηματοδοτήσεις που πέτυχε η παρούσα Δημοτική Αρχή, μετά από συστηματική και επίπονη δουλειά.

Αμέσως μετά, το λόγο πήρε ο πρ. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου – Εντεταλμένος Σύμβουλο επί θεμάτων Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, Χρήστος Κορδώνης, ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες εξεύρεσης σχετικών κονδυλίων για τη λειτουργία του Γηροκομείου Άντισσας, από διάφορες πηγές και κυρίως από την Κυβέρνηση, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Ακόμη αναφέρθηκε στη διάθεση ποσού 48.000 Ευρώ, από τα διαθέσιμα του Δήμου για τη συνέχιση των εργασιών τσιμεντόστρωσης του δρόμου προς Κάμπο, έναν τουριστικό προορισμό σημαντικού κάλους, δηλαδή ένα καθαρά αναπτυξιακού χαρακτήρα έργο.

Χαιρετισμό απεύθυναν ακόμη ο πρ. Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας, Κυριάκος Καραμιχαήλ  και ο πρ. Δήμαρχος Ερεσού Αντίσσης – Περιφερειακός Σύμβουλος, Σωτήρης Καρδαράς.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απονομή αναμνηστικών δώρων προς τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Άντισσας και Πρόεδρο του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Τέρπανδρος», Κυριάκο Αμπατζή,  και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Άντισσας, Γιώργο Δουρουδή. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή συνεργασία και κορύφωση των προσπαθειών όλων για να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο τρόπο τα δυσεπίλυτα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη χώρα μας γενικότερα.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Δήμαρχος μαζί με τους κυρίους Κουμαρά και Αμπατζή και τη μηχανικό του Δήμου Λέσβου, Άννυ Οικονομίδου, πραγματοποίησε επίσκεψη στα παραπάνω έργα, για τη διαπίστωση της προόδου των εργασιών.

Τέλος, ο κ. Βουνάτσος με τους προαναφερόμενους επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Τέρπανδρος», που βρίσκονται στην πλατεία της Άντισσας.      

Μοιράσου το άρθρο!