Πολιτική

27/01/2020 - 13:34

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου για την προβολή των νησιών της μεταναστευτικής κρίσης

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Open» ο Υπουργός Τουρισμού κ. Θεοχάρης Θεοχάρης προανήγγειλε ότι το 2020, για τα νησιά που σηκώνουν το κύριο βάρος του μεταναστευτικού θα υπάρξει ειδική διαφημιστική καμπάνια για την προβολή τους. «Πρέπει τα νησιά αυτά να στηριχθούν. Είναι υποχρέωσή μας» υπογράμμισε ο κ. Θεοχάρης στη συνέντευξή του. Ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της «Thomas Cook», ο υπουργός Τουρισμού, αναφέρθηκε στα αντανακλαστικά που επέδειξε η ελληνική κυβέρνηση, στα μέτρα που ελήφθησαν τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και στους εργαζόμενους σε αυτές αλλά και στις ενέργειες που γίνονται για να «κλείσουν» τα slots.

Αξίζει βεβαίως εδώ να σημειωθεί ότι ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, από τις 2 Οκτωβρίου του 2019 όταν και κατέρρευσε ο ταξιδιωτικός οργανισμός «Thomas Cook», είχε απευθυνθεί άμεσα στον Υπουργό Τουρισμού (σ.σ. συνημμένη η επιστολή) αιτούμενος ακριβώς αυτά που προαναγγέλθηκαν και ελπίζεται να υλοποιηθούν: α) Ειδική καμπάνια και δωρεάν προβολή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Δυτικής Λέσβου από τον ΕΟΤ β) άμεσες επαφές, συνεργασία και χρηματοδοτική στήριξη σε αεροπορικές εταιρείες και άλλους tour operators για την κάλυψη του κενού της «Thomas Cook» και γ) τα μέγιστα αντισταθμιστικά μέτρα για να καταστεί το τουριστικό προϊόν του νησιού ανταγωνιστικό.

 

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου μετά την σχετική επιστολή μάλιστα, επιδίωξε και εξασφάλισε συνάντηση στην Αθήνα στα τέλη του Νοέμβρη τον Υπουργό Τουρισμού και την Πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Άντζελα Γκερέκου, στην οποία η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή, βάζοντας το λιθαράκι προκειμένου να τεθούν οι βάσεις για μία συγκεκριμένη συνεργασία (υπό την ομπρέλα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και σε συνεργασία με το Δήμο Μυτιλήνης) με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που πάλι ελπίζεται να έχει συνέχεια και ουσιαστικά αποτελέσματα.

 

Μοιράσου το άρθρο!