Πολιτική

01/09/2021 - 17:33

Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου πρώτος δήμος στη χώρα που γίνεται μέλος της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής

Στον απόηχο της πρόσφατης επιτυχημένης δράσης «Είμαστε Νησιώτες» που διοργανώθηκε με επιτυχία από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, το νεοϊδρυθέν Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου, κερδίζει άλλη μία διάκριση. Αφού είναι σε θέση να ανακοινώνει με υπερηφάνεια την ένταξη του Δήμου στο δυναμικό της Ένωσης Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος, ως Νομικό Αρωγό Μέλος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι ο πρώτης δήμος στην Ελλάδα που εντάσσεται σε αυτήν την πρωτοβουλία και συμμετέχει ως μέλος στην Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής.  

 

Η Ένωση Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος είναι το «σπίτι» του αθλήματος που σώζει ζωές στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε στην μνήμη τριών συγγενών που χάθηκαν στο νερό (Χρήστος Κουριδάκης, Ιωσήφ Παπαδάκης, Αλέκος Γιαννούλιας) για να προστατέψει την δημόσια υγεία από τραυματισμούς. Διαθέτει μέλη σε 30 χώρες και συνεργάζεται με πολλούς εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς.

 

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου ενημερώνει τους δημότες, ότι θα στελεχώσει ομάδα για να συμμετάσχει στο Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2021 (Γλυφάδα Κυριακή 26/9/2021). Οι αγώνες είναι ενταγμένοι στον εθνικό εορτασμό των 200 ετών από την απελευθέρωση της Ελλάδος και θα έχουν ένα όμορφο τελετουργικό (παρέλαση, χαιρετισμούς, συνεντεύξεις, βραβεύσεις, διεξαγωγή αγωνισμάτων και μετάλλια συμμετοχής για όλους). [Δείτε βίντεο και συνεντεύξεις από το Κύπελλο Αθλητικής Ναυαγοσωστικής Ελλάδος 2020].

 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι δημότες 10+ ετών που μπορούν να κολυμπήσουν. Λόγω της υγειονομικής κρίσης που δημιούργησε ο covid-19, ο Δήμος θα εκπροσωπηθεί από περιορισμένο αριθμό αγωνιζομένων. Για αυτό, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή το αργότερο έως τις 7/9/2021. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Για δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με την Υπεύθυνη Γραφείου της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Δήμος Δυτικής Λέσβου, Βασιλική Παπασταύρου (2253030005, 6943724061, sportswlesvos@gmail.com). 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!