Πολιτική

05/04/2012 - 16:50

Ο Δ.Βουνάτσος απαντά στους "κοπανατζήδες" συνδικαλιστές του Δήμου Λέσβου

mg class="aligncenter size-full wp-image-35850" title="vounatsos_lesvosnews_650" src="http://agrorama.files.wordpress.com/2012/02/vounatsos_lesvosnews_650.jpg" alt="" width="540" height="245" />Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Συγχαίρω τους εκλεγέντες στο Σύλλογο Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, στις διάφορες εκπροσωπήσεις τους και τους εύχομαι καλή συνεργασία με το Δήμο. Λυπούμαι, όμως, διότι η σημερινή ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Ν. Λέσβου, ψευδώς με καταγγέλλει ότι η επιχείρησα να ματαιώσω την γενική συνέλευση. Η μοναδική αλήθεια, έχει ως εξής:

            Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012, στη 1 το μεσημέρι, ενώ ετοιμαζόμουν να δώσω συνέντευξη τύπου στους δημοσιογράφους των τοπικών Μ.Μ.Ε., στο γραφείο μου και επί παρουσία τους, με επισκέφθηκαν οι κύριοι Γιώργος Αλεξίου, Παναγιώτης Λενέτης και Δημήτρης Μάντζαρης, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και μου ανακοίνωσαν ότι την επομένη, Τετάρτη 4 Απριλίου 2012, θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση τους και πρέπει να δώσω εντολή να κλείσουν όλες οι Δημοτικές Υπηρεσίες, κεντρικές και περιφερειακές, από 9π.μ. έως 18:00, ώστε προσέλθουν οι υπάλληλοι στις αρχαιρεσίες. Τους απάντησα ότι ουδέποτε παρέλαβα το έγγραφο αυτό, αλλά ούτε και ο Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Τσαμπάνης, τον οποίο ρώτησα περί τούτου. Εζήτησα αμέσως από τον Προσωπάρχη του Δήμου, προς τον οποίο απευθυνόταν το έγγραφο, να μάθω αν είχε παραλάβει τέτοιο έγγραφο. Εκείνος απάντησε καταφατικά και μου το έστειλε αμέσως με ΦΑΞ. Πρόκειται για το έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 28944 / 20-3-2012, από το οποίο προκύπτει ότι τέτοιο αίτημα στο Δήμαρχο, από τη Διοίκηση του Συλλόγου, δεν υποβλήθηκε. Απλά, υπήρξε μια απλή ανακοίνωση για την πραγματοποίηση της Συνέλευσης και μόνο. Επί παρουσία όλων, επειδή επέμεναν ότι είμαι υποχρεωμένος εκ του νόμου να κλείσω τα Δημοτικά Καταστήματα σε εργάσιμη ημέρα, ζήτησα να μου προσκομιστεί ο σχετικός νόμος, μέχρι τις 2:30, το μεσημέρι της Τρίτης. Σε κάθε δε περίπτωση, τους είπα ότι οφείλει να παραμείνει προσωπικό ασφαλείας στις Δημοτικές Υπηρεσίες, περιφερειακές και κεντρικές, για τις συναλλαγές των Δημοτών και ειδοποίησα τους προϊσταμένους των υπηρεσιών να φροντίσουν γι’ αυτό. Προσθέτω ότι ήταν σε εξέλιξη η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, η οποία λήγει την Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 και η προσέλευση των ενδιαφερομένων ήταν πάρα πολύ μεγάλη (μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης είχαν κατατεθεί πάνω από 1200 αιτήσεις) και έπρεπε να εξυπηρετηθούν.

Εκείνοι αντέτειναν, ότι ούτε προσωπικό ασφαλείας θα παραμείνει, για να ψηφίσουν όλοι οι συνάδελφοί τους, μολονότι οι διαδικασίες της γενικής συνέλευσης έληγαν στις 6:00 το απόγευμα και επομένως υπήρχε χρόνος για την προσέλευση όλων.

Από όλα αυτά είναι προφανές ότι ποτέ δεν απαγόρευσα την πραγματοποίηση της γενικής συνέλευσης και ακόμη περιμένω να μου φέρουν το κείμενο το νόμου, με βάση το οποίο, υποχρεούνται οι Δήμαρχοι να κλείνουν τους Δήμους εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι Γενικές Συνελεύσεις των εργαζομένων και επαναλαμβάνω ότι αυτή είναι η μόνη αλήθεια».

Μοιράσου το άρθρο!