Πολιτική

17/08/2020 - 18:34

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Πέραμα: Παιδεία, υγεία και έργα υποδομής στο επίκεντρο

Την κοινότητα Περάματος επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, για συνομιλίες με τον Πρόεδρο της κοινότητας και Πρόεδρο του Δικτύου Κοινοτήτων Λέσβου, κ. Κίμωνα Χρυσίδη, αλλά και με μέλη και φίλους του κόμματος.

Κατά τη συζήτηση με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, ο Γιάννης Μπουρνούς παρέλαβε υπόμνημα με τα σπουδαιότερα προβλήματα του Περάματος και της ευρύτερης περιοχής και δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην ανάδειξή τους και τη διεκδίκηση των αναγκαίων έργων.

"Το Πέραμα χρειάζεται επειγόντως ένα κτήριο για να στεγάσει το νηπιαγωγείο και να φύγουν τα 32 παιδιά από τις δύο προκάτ αίθουσες που στεγάζονται μέχρι τώρα. Ένα έργο ώριμο και εγκεκριμένο προ πενταετίας από το Δήμο Λέσβου, που απαιτεί χρηματοδότηση.

Χρειάζεται ακόμη ιατρείο πρωτοβάθμιας φροντίδας, αφού το υφιστάμενο ιατρείο λειτουργεί μόνο μια φορά την εβδομάδα με επισκέπτες γιατρούς, παρότι καλύπτει τις ανάγκες 1089 κατοίκων του Περάματος και των όμορων οικισμών.

Εκκρεμεί επίσης το λιμενικό καταφύγιο, με μελέτη εκπονημένη πριν είκοσι χρόνια (!) από το Λιμενικό Ταμείο, καθώς και έργα αντιπλημμυρικής προστασίας, για να αντιμετωπιστούν οι συχνές καταστροφές.

Τέλος, κάτι πρέπει να γίνει με τη σκανδαλώδη υπόθεση του αποχετευτικού δικτύου λυμάτων των οικισμών της Γέρας, που παραδόθηκε ως έργο το 2009 στον τέως Δήμο Γέρας, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ, χωρίς κανείς να καταστεί υπόλογος ή να γίνει κάτι για να διορθωθούν οι κατασκευαστικές κακοτεχνίες", τόνισε ο Γιάννης Μπουρνούς.   

Μοιράσου το άρθρο!