Πολιτική

17/08/2022 - 16:43

Ο Γιάννης Μπουρνούς στο Σκαλοχώρι: Να σταματήσει η κωλυσιεργία για το δρόμο της Αρχαίας Άντισσας

Το Σκαλοχώρι επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Μπουρνούς, όπου συναντήθηκε με την τοπική Πρόεδρο, κ. Δέσποινα Μαϊάκη, καθώς και με κατοίκους της κοινότητας. 

Ο Γιάννης Μπουρνούς κατέγραψε τα προβλήματα της κοινότητας και της ευρύτερης περιοχής, που είναι κοινά με των υπολοίπων κοινοτήτων: εγκατάλειψη της υπαίθρου, έλλειψη πόρων, απουσία αναγκαίων έργων υποδομής και ανάπτυξης. Ενημερώθηκε, όμως, από την κ. Μαϊάκη και για τις ελπιδοφόρες εξελίξεις στην περιοχή της Αρχαίας Άντισσας, αφού οι ανασκαφές στο Οβριόκαστρο φέρνουν στο φως ευρήματα υψηλής αρχαιολογικής αξίας, που μπορούν, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά, να αυξήσουν κατακόρυφα την επισκεψιμότητα της περιοχής στο μέλλον. 

Ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε τη στήριξή του στο δίκαιο και αυτονόητο αίτημα της Κοινότητας Σκαλοχωρίου για την εκτέλεση του έργου του δρόμου της Αρχαίας Άντισσας, ώστε οι πολίτες και οι επισκέπτες να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στην περιοχή και να αναδειχθούν πολύ περισσότερο τα αρχαιολογικά ευρήματα.

Με αφορμή την επίσκεψη στο Σκαλοχώρι, ο Γιάννης Μπουρνούς δήλωσε:

 «Καλώ την Περιφερειακή Αρχή Μουτζούρη να προχωρήσει άμεσα – όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί – και χωρίς άλλη κωλυσιεργία, στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Δυτικής Λέσβου, ώστε να προχωρήσει το έργο του δρόμου της Αρχαίας Άντισσας. Καλώ, επίσης, τον Δήμο και την Περιφέρεια να στηρίξουν πολύπλευρα την ανάδειξη της περιοχής, που μπορεί να αποτελέσει – με τις κατάλληλες υποδομές και εκστρατείες προβολής - πόλο έλξης και σημείο αναφοράς για χιλιάδες επισκέπτες τα επόμενα χρόνια».

 

Μοιράσου το άρθρο!