Πολιτική

28/02/2020 - 11:52

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης εκτάκτως στη Μυτιλήνη για την επόπτευση των συνόρων - Συναγερμός στη Κυβέρνηση

Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στο μέγιστο δυνατό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα, μετά την εντολή του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ανοίξει τα σύνορα με αποτέλεσμα περνούν κατά εκατοντάδες προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές μετά τις εξελίξεις στην Ιντλιμπ η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο αυτό διεξάγεται έκτακτη σύσκεψη στο Πεντάγωνο, την ώρα που ο ΑΓΕΕΘΑ ετοιμάζεται να πάει στον Εβρο, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης οδεύει προς Μυτιλήνη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες στην τουρκική πλευρά στον Εβρο βρίσκονται 200-300 άτομα χωρισμένα σε μικρές ομάδες από 30 ως 50 άτομα που ψάχνουν τρόπο να περάσουν.

Από τις 02:00 παρατηρείται αυτή η κινητικότητα. Αυξημένη επιφυλακή στις περιπολίες στον Εβρο (τους παρατηρούν και από τις θερμικές κάμερες στον φράχτη).

Πάντως, οι ίδιες πληροφορίες επισημαίνουν πως έως τώρα κανείς δεν έχει περάσει στην Ελλάδα.

Ενδεικτικό της κατάστασης συναγερμού που βρίσκεται η Ελλάδα είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα στον Έβρο για την ενίσχυση των δυνάμεων και την στεγανοποίηση των συνόρων, ενώ ο Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Μυτιλήνη για να εποπτεύσει την φύλαξη των συνόρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Μετά τις εξελίξεις στο Ιλντίμπ η κυβέρνηση είναι σε διαρκή επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Μοιράσου το άρθρο!