Πολιτική

29/08/2012 - 16:03

Ο Γιώργος Πάλλης σχολιάζει... τον ύπνο του Δήμου Λέσβου

Ο Γιώργος Πάλλης σχολιάζει... τον ύπνο του Δήμου Λέσβου

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλαγή Πορείας» Γιώργος Πάλλης,  με αφορμή την τραγική οικονομική κατάσταση του Δήμου Λέσβου, εξαιτίας των περικοπών των Κεντρικών Αυτοτελών πόρων της Αυτοδιοίκησης, πράγμα που δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία του, έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Την Τετάρτη 29.9.2012 και την Πέμπτη 30.9.2012 με απόφαση της ΠΕΔ Αττικής, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση την ΠΟΕ – ΟΤΑ, γίνονται στην Αθήνα κινητοποιήσεις για την δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα οικονομικά της Αυτοδιοίκησης εξαιτίας των τραγικών περικοπών που έχουν επιβάλει οι μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου – Παπαδήμου και Σαμαρά.
Κι ενώ και στους Δήμους του Βορείου Αιγαίου η κατάσταση είναι τραγική – για παράδειγμα στο Δήμο Λέσβου δεν φθάνουν οι πόροι που του αναλογούν για το 2012 για τους μισθούς των εργαζομένων Νοέμβρη και Δεκέμβρη – η δικομματική πλειοψηφία της ΠΕΔ  Β. Αιγαίου κλείνει τα μάτια της και κάνει πως δεν βλέπει την κατάσταση.
Είναι φανερό πως η εφαρμογή και των νέων μέτρων που θα ανακοινωθούν στις αρχές Σεπτέμβρη θα επιδεινώσουν ακόμα περισσότερο την ήδη τραγική κατάσταση.
Οι εκλεγμένοι  στην αυτοδιοίκηση έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε και να σταθούμε κοντά στο λαό, που δοκιμάζεται.  Διαφορετικά ο καθένας από εμάς αναλαμβάνει και την ευθύνη για την δίκαιη οργή των πολιτών, που θα καταμερίσουν και σε εμάς ένα μερίδιο για το χάλι των υπηρεσιών που τους προσφέρουμε. Ο καθένας λοιπόν μπροστά στην κατάσταση αυτή ας αναλάβει τις ευθύνες του».
 

Μοιράσου το άρθρο!