Πολιτική

24/03/2019 - 06:58

Ο Γιώργος Πάλλης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης - Συνάντηση με τον Σύλλογο Εργαζομένων

Σ

ε επίσκεψή του στο Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο», την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019, ο βουλευτής Ν. Λέσβου Γιώργος Πάλλης, κατέγραψε τα αιτήματα των εργαζομένων και συζήτησε με τη Διοικήτρια, Άννα Ζερβού για τις εξελίξεις σχετικά με τα σημαντικότερα ζητήματα του ιδρύματος.

 

Στη συνάντηση με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων, η κουβέντα ξεκίνησε με τις ελλείψεις σε προσωπικό και την ανάγκη επίσπευσης της διαδικασίας μετατροπής οργανικών θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Ταυτόχρονα, επισημάνθηκε ότι, προκειμένου να λειτουργήσει άμεσα μετά την εγκατάστασή του, το νέο αιμοδυναμικό εργαστήριο, απαιτείται η έγκαιρη προετοιμασία για την εξασφάλιση του προσωπικού που θα το στελεχώσει.

Από όλους αναγνωρίστηκαν τα άλματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια προκειμένου σήμερα να διαθέτει η Μυτιλήνη ένα σύγχρονο και λειτουργικό νοσοκομείο. Ενώ, υπογραμμίστηκε η σπουδαιότητα της έκτακτης χρηματοδότησης που διασφαλίζει το Υπουργείο για το Βοστάνειο Νοσοκομείο, λόγω της προσφυγικής κρίσης, η οποία δυστυχώς εξακολουθεί να το επιβαρύνει σημαντικά. 

Απαντώντας σε αιτήματα των εργαζομένων, η Διοικήτρια επιβεβαίωσε ότι η απόδοση της αίθουσας ανάνηψης των χειρουργείων στο αναισθησιολογικό τμήμα, ώστε να εξυπηρετήσει τη μεταναισθητική και μετεγχειρητική παρακολούθηση των ασθενών, είναι ζήτημα χρόνου, αφού εκκρεμεί η μεταφορά του εξοπλισμού που παραμένει στο χώρο.

Σε σχέση με την ανακαίνιση της ψυχιατρικής κλινικής, η Διοίκηση της 2η ΥΠΕ έχει αναλάβει τη χρηματοδότηση (ΕΣΠΑ 2014-2020) και η διοίκηση του νοσοκομείου έχει αναλάβει τη σύνταξη των προμελετών, οι οποίες βρίσκονται στο στάδιο της ανάθεσης. 

Τέλος, αναφορικά με το οδοντιατρείο για τα ΑμΕΑ, ένα πάγιο αίτημα πολλών Λέσβιων οικογενειών, η κ. Ζερβού δεσμεύτηκε για την αγορά του απαιτούμενου εξοπλισμού (τροχήλατη οδοντιατρική μονάδα) και την εκπαίδευση ενός εκ των δυο μόνιμων οδοντιάτρων που έχουν ήδη ζητηθεί από το Υπουργείο, ενώ διευκρίνισε ότι οι υπάρχοντες αναισθησιολόγοι μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του νέου ιατρείου. Από την πλευρά του, ο βουλευτής πρότεινε τη διερεύνηση της δυνατότητας προσωρινής εξυπηρέτησης των ΑμΕΑ από εξειδικευμένο οδοντίατρο που θα επισκέπτεται το νησί  περιοδικά, μέχρι την πρόσληψη και εκπαίδευση του μόνιμου προσωπικού.

Μοιράσου το άρθρο!