Πολιτική

26/04/2023 - 16:58

Ο Γιώργος Πετρέλλης στη Γέρα - Συζήτηση με τους ελαιοπαραγωγούς

Τη Γέρα επισκέφτηκε χθες (25-4-23) ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης και συναντήθηκε με πολλούς γνωστούς και φίλους καθώς και με τα μέλη των οργανώσεων ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ .

Ιδιαίτερα στον Σκόπελο είχε την ευκαιρία να παρακαθίσει με πολλούς κατοίκους αφού προηγουμένως είχε συνομιλία με τους εκπροσώπους του Ελαιοκομικού Συνεταιρισμού,  που ανέπτυξαν τα προβλήματά τους όπως αυτό της διάθεσης του κατσίγαρου των αποβλήτων της έκθλιψης της ελιάς κ.α. 

Ξεχωριστό ενδιαφέρον στις συζητήσεις στο Σκόπελο  είχε η τιμή διάθεσης του ελαιόλαδου, η οποία φαίνεται το τελευταίο διάστημα να δημιουργεί κάποιες προσδοκίες ειδικά για τα πολύ ψιλά (ποιοτικά ) αλλά και τα βιομηχανικά λάδια. Διατυπώθηκε σχετική ικανοποίηση μιας και σήμερα τα έξτρα κυμαίνονται από τα 5,0 έως τα 5,50 €/κιλό (χύμα), ενώ τα βιομηχανικά 5ο κυμαίνονται από 4,25 έως 4,35 €/κιλό. 

Ωστόσο, πολλοί παραγωγοί έχοντας πληροφορίες ότι τείνουν να εξαντληθούν τα αποθέματα ελαιόλαδου της Ισπανίας (άρα επίκειται- φημολογείται  κι άλλη άνοδος τιμής ίσως 6 η 6,5 Ευρώ το κιλό) περιμένουν.

  Δυστυχώς όπως επεσήμανε ο Γιώργος Πετρέλλης  σήμερα, με τη «θεοποίηση της ελεύθερης αγοράς», από τη Ν.Δ. ο Λέσβιος ελαιοπαραγωγός κινείται σε «αχαρτογράφητα νερά»  και δεν έχει καμία κατοχύρωση και προστασία  για το λάδι που με τόσο μόχθο και έξοδα  παράγει. 

Μοιράσου το άρθρο!