Πολιτική

14/06/2023 - 16:04

Ο χρόνος για την απένταξη και... την καταστροφή του Παλιού Λιμεναρχείου μετρά αντίστροφα... Παρέμβαση Π. Χριστόφα

Παρέμβαση υποψήφιου Δημάρχου Μυτιλήνης Π. Χριστόφα για την επισκευή του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου

Βρισκόμαστε σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χρονικό σημείο σχετικά με την επισκευή του κτιρίου του Παλαιού Λιμεναρχείου στην Πλατεία Σαπφούς.

Σύμφωνα με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, το 2020 εγκρίθηκε η ενοικίαση του συγκριμένου κτιρίου από την Ε.Τ.Α.Δ. έναντι ετήσιου μισθώματος της τάξης των δεκαπέντε χιλιάδων (15.000) ευρώ, προκειμένου να προχωρήσει στην επισκευή του μετά από την ένταξη του στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας και Θάλασσας 2014-2020. 

Τον Απρίλιο του 2021 εντάχθηκε η σχετική πρόταση για την επισκευή του κτιρίου και τη δημιουργία Τοπικού Κέντρου Πληροφόρησης συνολικού προϋπολογισμού 444.300 €, ενώ τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρηματοδότησε το Δήμο Μυτιλήνης με επιπλέον 170.000 € για τον ίδιο λόγο.

Από το σημείο αυτό ουδεμία σαφής ενημέρωση υπήρξε, ο χρόνος δε, μετράει ξεκάθαρα αντίστροφα για την απένταξη του συγκεκριμένου έργου, καθώς ως τώρα τίποτε δεν έχει γίνει γνωστό για την δημοπράτηση και τη συμβασιοποίησή του, ενόσω το κτίριο βρίσκεται ήδη εδώ και καιρό στη διάθεση του Δήμου Μυτιλήνης, μετρώντας ήδη σημαντικές φθορές, που θα καταστήσουν την επισκευή του, περισσότερο κοστοβόρα και χρονοβόρα.

Η πιθανότητα απένταξης του έργου σύμφωνα με τους χρονικούς περιορισμούς του προγράμματος, επιβάλλει την κατάρτιση εναλλακτικού σχεδίου και ετοιμότητα δράσης. Η ανάγκη δε της ευαισθητοποίησης και συντονισμού της Δημοτικής Αρχής είναι μεγάλη,  προκειμένου να διατηρήσει την εμπιστοσύνη των δημοτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να φροντίσει για την κατάρτιση εναλλακτικού σχεδίου προκειμένου να μην χαθεί και άλλος πολύτιμος χρόνος, αλλά και χρήματα, ενημερώνοντας παράλληλα τους δημότες.

Μοιράσου το άρθρο!