Πολιτική

20/06/2022 - 11:33

Ο Κ. Μουτζούρης στην εκδήλωση «Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 1821-1922, Αγώνες, Διπλωματία, Προσωπικότητες»  

Στην  Εσπερίδα   που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μόριας με θέμα «Τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου 1821-1922, Αγώνες, Διπλωματία, Προσωπικότητες»   με Χορηγό το Υπουργείο  Πολιτισμού και Αθλητισμού,  παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου  Κωνσταντίνος Μουτζούρης.    

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον αύλιο χώρο του Ι. Ν. Μεγάλου Βασιλείου Μόριας την Κυριακή 19.6.2022  υπό τον Συντονισμό της πρώην διευθύντριας της τοπικής  Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Αγλαΐας Αρχοντίδου και  προσκεκλημένους ομιλητές: τον Πρέσβη και Διδάκτορα Ιστορίας της Διπλωματίας  Κωνσταντίνο Αιλιανό ο οποίος μίλησε για την Κυριαρχία των νησιών του Αιγαίου στο πλαίσιο των Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου, τον Στρατηγό εν αποστρατεία  Χρήστο Μπολώση ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα της Μικρασιατικής εκστρατείας  και τον Διεθνολόγο Καθηγητή  Ιωάννη Παπαφλοράτο ο οποίος μίλησε για το πολιτικό παρασκήνιο της εποχής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  παρουσιάστηκαν τραγούδια και χοροί της Μικράς Ασίας από τις Χορωδίες Μόριας και Παμφίλων.

«Ήταν μία μεγάλου ενδιαφέροντος  εκδήλωση,  με διακεκριμένους ομιλητές και πλήθος κόσμου», τόνισε ο Περιφερειάρχης εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του προς όλους τους διοργανωτές, την συντονίστρια, τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες.

 

Μοιράσου το άρθρο!