Πολιτική

01/04/2012 - 10:07

O καθηγητής Πανεπιστημίου Γεώργιος Τιμ. Παλαιολόγος υποψήφιος στη Λέσβο με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες"

Μετά τις υποψηφιότητες του Βουλευτή  Σπύρου Γαληνού, του Μανόλη Αρμενάκα, Δικηγόρου από το Πλωμάρι, της Δήμητρας Κουρβανιού-Μπαλκίζα, επιχειρηματία από την Αγιάσο και τα Βατερά, και της Στέλλας Καβαλέρου-Κωνσταντίνου, Αγρότισσας Παραδοσιακών Ποικιλιών από την Παναγιά, Λήμνου η πέμπτη και τελευταία υποψηφιότητα είναι του Γεωργίου Τιμ. Παλαιολόγου, Καθηγητή Πανεπιστημίου στην Διοίκησης Επιχειρήσεων από την Καλλονή και την Πέτρα.

Σε δήλωση του αναφέρει  : «Βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι κρίσιμων Επιλογών και οραματικών συγκλήσεων, οι οποίες μπορεί να είναι και ο ακροτελεύτιος επίλογος της Δημοκρατίας και της Αρμονίας του Ελληνικού Πολιτισμού. Το μνημόνιο κατά την άποψη μου είναι μια κάκιστη, απολιτική(και ας την αποκαλούν νεοφιλελεύθερη -πέραν του δόγματος του Σοκ) πρόταση, με μέτρα κυρίως κοινωνικά ανάλγητα και μόνο μακροοικονομικού ενδιαφέροντος. Οι βασικές διευθετήσεις του Μνημονίου είναι προς όφελος του τραπεζικού συστήματος, των κεφαλαιοκρατών και των κερδοσκόπων. Η απάντηση στα ψευτοδιλήμματα πρέπει να εμπεριέχει δυναμικές ανατροπές και συγκεκριμένες διαδρομές. α. Να αποκαταστήσουμε πρώτα την νομιμότητα β. Να διαμορφώσουμε ένα “ενδιάμεσο” δρόμο που θα στέκεται ανάμεσα στα πραγματικά διλήμματα:

  • Παγκοσμιοποίηση ή Ευτοπία
  • Ανταγωνισμός ή Συνεργατισμός
  • Πλούτος ή Γνώση
  • Ποσότητα ή Ποιότητα
  • Παραγωγικότητα ή Δημιουργία
  • Χρήμα ή Ηθική
  • Εντατικοποίηση ή Χαρά της ζωής

Ο ενδιάμεσος δρόμος θα στηρίζετε στα δεύτερα ιδανικά και όχι στα πρώτα που αποτελούν μορφώματα του καπιταλιστικού ευτελισμού. γ. Πρέπει η πολιτική, ο πολιτισμός και η χαρά της ζωής, να επανέλθουν στις ρίζες τους. Χρειάζεται ένα νέο μορφωτικό τοπίο και να ξαναγεννηθεί η ανάγκη της πολιτικής ως πρόβλεψης.

Παρόλο ότι είμαι υπέρμαχος όλων των παραπάνω ως ολότητα, πιστεύω ότι οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” δικαιολογημένα αναζητούν συγκλίσεις αντιμνημονιακού τύπου με άξονα την καταγγελία των Δανειακών Συμβάσεων.Εάν ευδοκιμήσουν τέτοιες συνεργασίες, είναι πολύ πιο πιθανό να ακυρώσουμε (μαζί με τους συμμάχους μας) τα σχέδια ξεπουλήματος του ελληνικού πλούτου και να ακυρώσουμε την φτωχοποίηση της Ελληνικής Κοινωνίας. Η πρόταση των Ανεξαρτήτων αναφέρετε σε ένα Κοινωνικο-Κεντρικό Σύστημα Αξιών & Πολιτικής Δράσης, το οποίο είναι πάνω και έξω από την παραδοσιακή λογική Δεξιάς-Αριστεράς. Το σύστημα αυτό, προσβλέπει σε ένα Νέο Έθνος -΄Κράτος και το οποίο προκύπτει από την δυναμική των σχέσεων βιοτικής συνύπαρξης, από το νόημα των σχέσεων κοινωνίας, από την εμπειρία της κοινοτικής συνεργατικότητας, της ευτοπίας, της από-ανάπτυξης, τις φαντασιακές κοινωνικές σημασίες, από τον έμπρακτο συνεργατισμό, την αισθητικοποίηση, πολιτιστικοποίηση & συμβολικοποίηση των αγορών και των προϊόντων και την αληθή ελευθεριά. Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Πάνου Καμμένου θέτω υποψηφιότητα ως Βουλευτής στον Νομό μας. Ελάτε μαζί να γίνουμε «Οι Συγγραφείς της Ζωής Μας»

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ»

Γεώργιος Τιμολέοντος Παλαιολόγος Επίκουρος Καθηγητής Διοίκησης, Διεθνών & Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμια Λίβερπουλ(Αγγλία) , Ινστιτούτο Τεχνολογίας(Αμπού Ντάμπι) και Χανκούκ(Νότια Κορέα) και Ερευνητικού Συνεργάτη για τις Οικογενειακές Επιχειρήσεις, Πανεπιστήμιο WHARTON(ΗΠΑ)

Μοιράσου το άρθρο!