Πολιτική

19/10/2019 - 21:57

Ο Κώστας Μουτζούρης δεν υιοθετεί τον όρο «λαθραίοι»

Ανάρτηση του Περιφερειάρχη Κώστα Μούτζουρη με δύο "μηνύματα". Πρώτον απορρίπτει τον όρο "λαθραίοι" για τους μετανάστες - πρόσφυγες και δεύτερον μιλάει για αλλοίωση στη σύνθεση του πληθυσμού των νησιών. Σίγουρα θετικό το πρώτο "μήνυμα". Το δεύτερο "μήνυμα" θα το κρίνει η ιστορία... Αναλυτικά η ανάρτηση του Περιφαρείαρχη στη σελίδα του στο facebook:

 

Είτε «λαθραίοι» αποκληθούν είτε «παράτυποι» (οπως τους αποκαλώ) είτε «παράνομοι» είτε... το πρόβλημα μας δεν καθίσταται οξύτερο ή αμβλύτερο.

Το πρόβλημα της χώρας παραμένει σοβαρότατο και πιεστικότατο και ειναι το εξής: Μεγάλοι αριθμοί οικονομικών μεταναστών εισέρχονται παρατύπως και συνεχώς στην χώρα απο τις νήσους μας , οπου και εγκλωβίζονται λογω αδυναμίας της πολιτείας να τους διαχειριστεί και προωθήσει.

Η σύνθεση των μικρών πληθυσμών των νήσων μας αλλοιώνεται βιαίως εθνοτικά, θρησκευτικά κ.α. , πέραν της υπέρμετρου φορτίσεως των δομών υγείας τους, των δικτύων τους, των κοινωνικών υπηρεσιών τους κ. α. εις βάρος των γηγενών.

Είσοδος μεγάλων αριθμών μεταναστών εγινε και στο παρελθόν και σε άλλες Ευρωπαίκες χώρες ως εκ του αποικιοκρατικου ιστορικού τους (π.χ.Αγγλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία) ή της οικονομικής ευρωστίας τους (π.χ. Γερμανία). Ομως η είσοδος έγινε στη διάρκεια πολλών ετων και δεν υπήρξε εγκλωβισμός σε νήσους.


Οι νήσοι του Βορείου Αιγαίου αποπνέουν οργή!

Μοιράσου το άρθρο!