Πολιτική

27/06/2022 - 17:43

Ο Κώστας Μουτζούρης στο συνέδριο για τα Ροδαφνίδια, στην έκθεση της Αγ. Παρασκευής, στην Ανεμότια και στον Σκόπελο (φωτο)

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης το Σάββατο 25.06.2022 παρέστη και απεύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Συνεδρίου για την Αχελαία κληρονομιά του Αιγαίου στο Ευρασιατικό σταυροδρόμι, στο Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, το οποίο διοργανώνει το Πανεπιστήμιο Κρήτης.  Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει οικονομικά τις ανασκαφές στη θέση Ροδαφνίδια στο Λισβόρι, εργασίες που συμβάλλουν καθοριστικά στην αρχαιολογία της Καταγωγής και Εξέλιξης του Ανθρώπου στην Αφρική, την Ευρώπη και την Ασία.

Την ίδια μέρα ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε την έκθεση RADIUM PALACE της K- Gold Temporary Gallery στην Αγία Παρασκευή Λέσβου, την οποία επιμελείται ο Νικόλας Βαμβουκλής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

ε

Την Κυριακή 26.06.2022 ο Περιφερειάρχης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, επισκέφτηκαν τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος Ανεμότιας και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που πραγματοποιούνται εκεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας.

δ

Στην συνέχεια μετέβησαν στο γήπεδο Ανεμότιας το οποίο επίσης με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ανακατασκευάστηκε και σύντομα θα παραδοθεί προς χρήση.

ανεμ

Την Κυριακή το απόγευμα ο Περιφερειάρχης παρακολούθησε την τελετή λήξης των πρωταθλημάτων Βόλεϊ στο νέο Κλειστό του Σκοπέλου και τιμήθηκε από την Τοπική Επιτροπή με αναμνηστική πλακέτα για την προσφορά της Περιφερειακής Αρχής στην ανάπτυξη του αθλήματος.

 

βολε

Μοιράσου το άρθρο!