Πολιτική

02/05/2020 - 15:46

Ο Μηταράκης έρχεται στη Μυτιλήνη... 400 μετανάστες αναχωρούν!

Ευτυχώς ο κ. Μηταράκης δεν φθάνει στο νησί μας με άδεια χέρια.

Οι αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε πριν από μερικές ημέρες το lesvosnews.net επιβεβαιώνονται.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου την Κυριακή 3 Μαΐου θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη και θα συναντηθεί αρχικά με το Δήμαρχο Μυτιλήνης Στρατή Κυτελη και στη συνέχεια με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο. Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς ο κ. Μουτζούρης απουσιάζει για προσωπικούς λόγους εκτός νησιού. Τον κ. Μουτζούρη θα αναπληρώσει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χατζηκομνηνός. 

Ευτυχώς ο κ. Μηταράκης δεν φθάνει στο νησί μας με άδεια χέρια.

Όπως είχαμε αναφέρει η επίσκεψη του θα συνδυαστεί και με την αναχώρηση αιτούντων άσυλο καθώς η ακύρωση της αναχώρησης πριν από μερικές ημέρες είχε προκαλέσει πολλά σχόλια. 

Συγκεκριμένα αύριο Κυριακή έχουν προγραμματιστεί η μεταφορά περίπου 400 αιτούντων άσυλο με τα πλοία Νήσος Σάμος και Νήσος Μύκονος που θα αναχωρήσουν το απόγευμα από το λιμάνι της Μυτιλήνης για δομές στην ηπειρωτική χωρά. Αξίζει να τονιστεί η μετακίνηση γίνεται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες οι μετακινήσεις θα συνεχιστούν όλο το Μάιο (σε μικρούς αριθμούς καθώς ο ΕΟΔΥ δεν προτείνει μαζική μεταφορά) 

Ο Υπουργός Μετανάστευσης κατά την επίσκεψη του θα επισημάνει την αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων τους τελευταίους μήνες, τις ενέργειες για την αντιμετώπιση του κορονοϊου. Θα ζητήσει τη συνεργασία των Δημάρχων και θα επιμείνει στη κλειστή δομή είτε στη Μόρια είτε σε μέρος που θα υποδείξουν οι δύο δήμαρχοι. Πάντως για την επίσκεψη ας κρατάμε μικρό καλάθι καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί κάνουν δυσκολότερη την αποσυμφόρηση της Λέσβου.

 

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν από λίγο :

Αύριο, Κυριακή 3 Μαΐου 2020, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, θα μεταβεί στη Λέσβο, προκειμένου να επισκεφθεί το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μόριας και να παραστεί στα εγκαίνια του χώρου πρώτης ιατρικής αξιολόγησης που δημιουργήθηκε στην περίμετρο του εν λόγω κέντρου. Στο πλαίσιο της αυριανής επίσκεψης του, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει σύσκεψη με τον Διοικητή του ΚΥΤ και τον Διευθυντή του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου του νησιού.  

Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης θα πραγματοποιήσει διαδοχικές συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Μουτζούρη, τον Δήμαρχο Μυτιλήνης κ. Κύτελη, τον Δήμαρχο, κ. Βέρρο, και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Δυτικής Λέσβου, καθώς και τους τέσσερις προέδρους των τοπικών κοινοτήτων της Μόριας. Τέλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου θα συναντηθεί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, καθώς και εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού Σώματος.  

---

φωτο αρχειο επιβίβαση μεταναστών στον Πειραιά από Μυτιλήνη ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Μοιράσου το άρθρο!