Πολιτική

04/09/2020 - 08:39

Ο Μηταράκης ψάχνει να νοικιάσει χωράφια για την επέκταση της Μόριας

Τι αναφέρει το ΦΕΚ - Διάρκεια μίσθωσης μέχρι 31-12-2025 +5 χρόνια

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" η πρόσκληση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου για τη μίσθωση εκτάσεων στη Μόρια με σκοπό την επέκτασή της.  Μετά το χθεσινό ΦΕΚ για την περίφραξη του "ελαιώνα" τώρα έχουμε τη μίσθωση των χωραφιών. Ο κορονοϊός είναι η "χρυσή ευκαιρία" για τον κ. Μηταράκη για να κάνει ότι δεν έκαναν τα ΜΑΤ.

Το ΦΕΚ αναφέρει :

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ για τη μίσθωση γεωτεμαχίων στη θέση «Πουριά−Μάρμαρο−Μυρσίνη-Αγ.Σύλλας-Μαντζάρι» της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Π.Ε. Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για την επέκταση του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και την εγκατάσταση Δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016.

 

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, πρόκειται να προβεί στην επέκταση του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη θέση «Πουριά−Μάρμαρο−Μόρια» της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης, στη Νήσο Λέσβο, Π.Ε. Λέσβου, Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Προς τον σκοπό αυτό, προτίθεται να συνάψει συμβάσεις μίσθωσης γεωτεμαχίων πλησίον του υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην ως άνω περιοχή, και ειδικότερα γεωτεμαχίων ευρισκομένων στις θέσεις «Πουριά−Μάρμαρο−Μυρσίνη-Αγ.Σύλλας-Μαντζάρι»

 

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, που έχουν στην αποκλειστική τους κυριότητα, νομή και κατοχή, γεωτεμάχιο ευρισκόμενο στη θέση «Πουριά−Μάρμαρο−Μυρσίνη-Αγ.Σύλλας-Μαντζάρι» της δημοτικής ενότητας Μυτιλήνης του Δήμου Μυτιλήνης της Π.Ε. Λέσβου. Κάτοχοι-μισθωτές γεωτεμαχίων στην ανωτέρω περιοχή δυνάμει σύμβασης μίσθωσης, δύνανται επίσης να υποβάλλουν αίτηση εφόσον μαζί με αυτήν προσκομίσουν έγγραφη συναίνεση-υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 του κυρίου του γεωτεμαχίου, με την οποία θα δηλώνει τη συναίνεσή του στην υπόψη μίσθωση και πως σε περίπτωση καταγγελίας της κύριας μίσθωσης, θα υπεισέλθει ως εκμισθωτής στη σύμβαση με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την υπόλοιπη διάρκεια αυτής και με τους ίδιους όρους.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

Οι ενδιαφερόμενοι, εντός είκοσι ημερών από τη δημοσίευση της παρούσας, καλούνται να υποβάλλουν στη Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση technicaldpt@migration.gov.gr, Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986, που θα επέχει θέση αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, και με την οποία θα δηλώνουν: α) ότι είναι αποκλειστικοί κύριοι, νομείς και κάτοχοι (ή πληρεξούσιοι ή κάτοχοι-μισθωτές αυτών υπό τον όρο της προηγούμενης παραγράφου ή σε περίπτωση νομικών προσώπων διαχειριστές και/ή νόμιμοι εκπρόσωποι) γεωτεμαχίου ή γεωτεμαχίων στον Δήμο Μυτιλήνης στη θέση που περιγράφεται στην παρούσα, με το συνολικό εμβαδόν αυτών, β) ότι αποδέχονται την εκμίσθωση του/των ακίνητου/-ων τους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου για την εγκατάσταση Δομής της παρ. 4 του άρθρου 8 του ν. 4375/2016, γ)ότι αποδέχονται τους όρους της πρόσκλησης,δ)ότι με την υπογραφή της ανωτέρω υπεύθυνης δήλωσης-αίτησης ταυτόχρονα παραχωρούν τη χρήση του/των παραπάνω γεωτεμαχίου/-ίων τους στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και ε) ότι θα προσκομίσουν όλα τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα για την υπογραφή της σύμβασης μίσθωσης στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου εντός του χρονικού διαστήματος που θα ορίζεται με την απόφαση έγκρισης του Πρακτικού Καταλληλότητας που θα τους κοινοποιηθεί. Η ανωτέρω προθεσμία δύναται να παραταθεί περαιτέρω κατόπιν απόφασης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ

Μετά την παραλαβή των δηλώσεων, η Τεχνική Υπηρεσία γνωμοδοτεί εάν τα προσφερόμενα γεωτεμάχια πληρούν τους όρους της πρόσκλησης κατά το εμβαδόν αυτών και τη θέση τους, ώστε να συμπεριληφθούν στην επέκταση του ήδη υφιστάμενου Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης και στη συνέχεια, συντάσσει Πρακτικό Καταλληλότητας που το διαβιβάζει αρμόδια προς έγκριση στον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου. Οι κύριοι των γεωτεμαχίων που θα αναδειχθούν με την απόφαση έγκρισης, οφείλουν να προσέλθουν και να καταθέσουν τα κατωτέρω αναφερόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα στη Γενική Διεύθυνση Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μέσα στην προθεσμία που θα ορισθεί με την ανωτέρω απόφαση, για την κατάρτιση της σύμβασης μίσθωσης. Σε περίπτωση μη υπογραφής της οριστικής σύμβασης μισθώσεως μεταξύ αναδειχθέντος ιδιοκτήτη και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, από υπαιτιότητα του πρώτου, (π.χ. δεν ευρεθούν οι τίτλοι του σε τάξη, δεν προσκομιστούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, κλπ), για λόγους δημοσίου συμφέροντος, δεν θα δύναται να παρακωλυθεί από αυτόν για οιοδήποτε λόγο και αιτία η χρήση του γεωτεμαχίου του.

 

ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ:

Η διάρκεια της ανωτέρω μίσθωσης θα άρχεται από την υπογραφή της σύμβασης μισθώσεως και θα λήγει την 31-12-2025. Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου διατηρεί το δικαίωμα προαιρέσεως να παραταθεί εγγράφως η μίσθωση για πέντε επιπλέον έτη, με το ίδιο μίσθωμα και τους ίδιους όρους.

ΜΙΣΘΩΜΑ:

Το μηνιαίο μίσθωμα, για όλη τη διάρκεια της μίσθωσης, θα ανέρχεται σε Ευρώ 180,00 ανά στρέμμα. 

 

Αναλυτικά το ΦΕΚ στο επισυναπτόμενο αρχείο

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
ΦΕΚ.pdf 291.31 KB

Μοιράσου το άρθρο!