Πολιτική

13/05/2014 - 20:52

Ο Ν. Κουρτζής επισκέπτεται τα χωριά της Λέσβου

style="text-align: justify;"> 
H «Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λέσβου» συνεχίζει τις επισκέψεις της στα χωριά του νησιού μας, επιδιώκοντας την προσωπική επαφή και την ουσιαστική επικοινωνία με τους δημότες του. 
 
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 9 Μαΐου, ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου κ. Νικόλας Κουρτζής και μέλη του συνδυασμού πραγματοποίησαν, για τρίτη φορά, επίσκεψη στο Πλωμάρι και περιοδεία στα χωριά της Δημοτικής Ενότητας, Τρίγωνα, Πλαγιά και Μεγαλοχώρι. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε εκτενώς η συγκεκριμένη και κατατεθειμένη πρόταση της «Πρωτοβουλίας» για την αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων και λειτουργιών του Δήμου Λέσβου. Κατόπιν, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κουρτζής καθώς κι ο υποψήφιος  δημοτικός σύμβουλος  κ. Στάμος Λιαδάκης παραχώρησαν βιντεοσκοπημένη συνέντευξη σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης. Στη συνέντευξη απαντήθηκαν ερωτήματα που αφορούν σε σοβαρά προβλήματα της περιοχής Πλωμαρίου και του Δήμου Λέσβου γενικότερα όπως ο βιολογικός καθαρισμός, η ύδρευση, η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων, το θέμα των κληροδοτημάτων που κινδυνεύει να χάσει ο Δήμος (σοβαρότατο θέμα που πρόσφατα ανέδειξε η «Πρωτοβουλία»), η δημιουργία πύλης εισόδου στο Πλωμάρι κι η αποκέντρωση αρμοδιοτήτων του Δήμου.
 
Το Σάββατο 10 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Καλλονή. Ακολούθως, το πρωί της Κυριακής 11 Μαίου ο κ. Νικόλας Κουρτζής, υποψήφιοι και μέλη της κίνησης ήρθαν σε επαφή με πολίτες του Μανταμάδου, Κλειούς , Συκαμιάς και Λεπέτυμνου ενώ το απόγευμα συνέχισαν τις συναντήσεις τους με κατοίκους του Μολύβου.
 
Σαν συμπέρασμα των επαφών της «Πρωτοβουλίας» με τους πολίτες της Λέσβου κατά τις περιοδείες, ο επικεφαλής του συνδυασμού κ. Κουρτζής δήλωσε: «Είναι ενθαρρυντική η στάση του κόσμου απέναντί μας. Πολλοί φαίνονται να έχουν ψάξει για μας και δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουν τι πρεσβεύουμε και τι προτείνουμε. Αναγνωρίζουν την ευθύτητα της προσέγγισης και του λόγου μας ως μιας νέας και χωρίς κομματικές εξαρτήσεις κίνησης  και μπαίνουν στη διαδικασία διαλόγου μαζί μας. Βέβαια, η ως τώρα πολιτική και οι πολιτικοί της, έχουν κάνει επίσης πολύ κόσμο επιφυλακτικό προς αυτούς που ζητάνε την ψήφο του. Ωστόσο, η αποχή δεν είναι λύση και δεν θα πρέπει να χρεώνουμε σε κάθε τι νέο τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ο κάθε πολίτης οφείλει να ενημερωθεί για τις επιλογές του και να επιλέξει με ευθύνη αυτόν που θα παίρνει αποφάσεις και θα υλοποιεί ότι αφορά το μέλλον του τόπου.»
 

Μοιράσου το άρθρο!