Πολιτική

10/03/2022 - 07:05

Ο νέος ρόλος του Αλκιβιάδη Στεφανή

Καθήκοντα συμβούλου της Κυβέρνησης επί θεμάτων ακριτικών περιοχών και Αγίου Όρους αναλαμβάνει ο πρώην Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής.

Ο κ. Στεφανής υπηρέτησε ως Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού από το 2017 έως το 2019, ενώ διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας από τον Ιούλιο του 2019 έως την 31η Αυγούστου 2021, όταν κατόπιν ανασχηματισμού, αντικαταστάθηκε από τον Νίκο Χαρδαλιά.
 

Ενδιάμεσα, στις 23 Οκτωβρίου 2019 είχε  αναλάβει «ειδικός συντονιστής για το προσφυγικό», σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

 

 Ο στρατηγός Στεφανής

Ο Αλκιβιάδης Στεφανής  με καταγωγή από την Αγιάσο Λέσβου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στα Πατήσια και φοίτησε στο 18ο γυμνάσιο Αρρένων. Από εκεί εισήχθη στη Σχολή Ευελπίδων .

Αποφοίτησε από τη Σχολή Ευελπίδων το 1982 ως ανθυπίλαρχος και παρακολούθησε με τον μαύρο μπερέ όλα τα προβλεπόμενα σχολεία εκπαίδευσης των αξιωματικών τεθωρακισμέων.

Ο νυν υφυπουργός Άμυνας είναι επίσης απόφοιτος από την Ανώτατη Σχολή Πολέμου και από τη Σχολή Εθνικής Άμυνας. Επίσης, το 2008 ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του παίρνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο στις Στρατηγικές Ασφαλείας από το Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον.

Παράδειγμα προς μίμηση

Σε όλη την καριέρα του ως στρατιωτικός υπήρξε αγαπητός από τους συναδέλφους και τους στρατιώτες. Επιχείρησε να ενσαρκώσει ένα πρότυπο προς μίμηση για τους υφιστάμενους του.

Στη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του στο στράτευμα έθετε στόχους και φρόντιζε την τοπική κοινωνία.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν απαιτούσε τον καθαρισμό του στρατοπέδου από τη στιγμή που ο ίδιος έβγαινε από το γραφείο του με μία μεγάλη μαύρη νάιλον σακούλα και μάζευε μόνος του κάθε είδους απορρίμματα. Έδινε το ζωντανό παράδειγμα έχοντας ως γνώμονα τη συνέπεια λόγων και έργων.

Το όνομά του έχει αναφερθεί πολλές φορές και στα πολιτικά δρώμενα της Λέσβου... άλλες φορές είναι υποψήφιος Βουλευτής άλλες φορές υποψήφιος Περιφερειάρχης...

Μοιράσου το άρθρο!