Πολιτική

08/02/2013 - 05:51

Ο Νίκος Σηφουνάκης στη Χίο για τα αποκαλυπτήρια του Έφιππου Ανδριάντα του Ν. Πλαστήρα

Ο Νίκος Σηφουνάκης στη Χίο για τα αποκαλυπτήρια του Έφιππου Ανδριάντα

Στη Χίο θα βρίσκεται την προσεχή Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Λέσβου κ. Νίκος Σηφουνάκης, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων για τα αποκαλυπτήρια του έφιππου  ανδριάντα του στρατηγού και πρωθυπουργού της χώρας Νικολάου ΠΛΑΣΤΗΡΑ.

Ο Νίκος Σηφουνάκης του οποίου η οικογένεια είχε στενούς δεσμούς με τον «Μαύρο Καβαλάρη», ως Υπουργός Αιγαίου μετά το 2000, δρομολόγησε τη σύσταση επιτροπής για την παρακολούθηση της κατασκευής του αγάλματος και υπεγράφη η πρώτη χρηματοδότηση, και αργότερα, το 2010 ως Υφυπουργός Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων δρομολόγησε την τελική διαδικασία της δημιουργίας του έφιππου ανδριάντα του στρατηγού Πλαστήρα στην πόλη της Χίου.

Με την ευκαιρία ο κ. Σηφουνάκης δήλωσε: «Το άγαλμα, έργο του αείμνηστου γλύπτη Σ. Τριάντη, πιστό αντίγραφο εκείνου που κοσμεί τη γενέτειρα του Στρατηγού, στην πόλη της Καρδίτσας, έγινε πραγματικότητα.

Αξίζουν συγχαρητήρια και ευχαριστίες στον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου «Ο Φάρος», στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου, στο Δήμο Χίου, στο Δήμο Καρδίτσας, στην επιτροπή παρακολούθησης κατασκευής του ανδριάντα, στη χήρα του Γλύπτη κα Ι. Τριάντη, για την συνεισφορά τους στην απότιση τιμής στον πιο ακέραιο και έντιμο Έλληνα Στρατιωτικό και Πολιτικό».

 

(φώτο από kounoupi.gr)

Μοιράσου το άρθρο!