Πολιτική

02/05/2013 - 20:48

Ο Ν.Σηφουνάκης στο «Χωριό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Ο Ν.Σηφουνάκης στο «Χωριό του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Ο

Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση των Λέσβιων εθελοντών απ ‘ το «ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ», πήρε μέρος σήμερα μαζί με τους συναδέλφους του Βουλευτές του Νομού Λέσβου (κ.κ. Βογιατζή και Ζερδελή) στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη για το ζήτημα των Μεταναστών.

Ο κ. Σηφουνάκης ευχαρίστησε τους εθελοντές για την λεπτομερή και ουσιαστική ενημέρωση που παρείχαν και τους συνεχάρη για την προσφορά τους στους δοκιμαζόμενους αυτούς συνανθρώπους μας, η οποία πέραν όλων των άλλων τιμά ιδιαίτερα την κοινωνία της Λέσβου και τον γενικά τον τόπο μας.

Κατά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σηφουνάκης, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του δικτύου αλληλεγγύης «ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»  επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η μετανάστευση χωρίς  ταξιδιωτικά έγγραφα η λεγόμενη λαθρομετανάστευση, αποτελεί παγκόσμιο σημείο των καιρών, που  φαίνεται πως δεν έχει σταματημό. Όπως δυστυχώς δεν έχουν σταματημό οι αιτίες που την προκαλούν, όπως οι πόλεμοι, η φτώχεια, η δυστυχία και  οι κάθε είδους διακρίσεις . Το νησί της Λέσβου προκεχωρημένο σύνορο της αναπτυγμένης Δύσης με τις λεγόμενες χώρες του 3ου κόσμου,  πολλά χρόνια τώρα αποτελεί σημείο αποβίβασης  μεταναστών, μέσω των τουρκικών παραλίων. Τόσο παλαιότερα όσο και πρόσφατα με αναφορές μου στη Βουλή ασχολήθηκα με το ζήτημα. Συμφωνώ με τους εθελοντές εκείνο που προέχει είναι να ιδρυθεί και λειτουργήσει στην Λέσβο Κέντρο Υποδοχής , που να εξασφαλίζει στοιχειώδεις έστω συνθήκες ανθρώπινης διαβίωσης των Μεταναστών.  Χαίρομαι που και οι συνάδελφοι Βουλευτές μου συμφωνούν. Πράγματι χρειάζεται πιο εντατική και μεθοδευμένη προσπάθεια ώστε η Πολιτεία σε συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση και τους εθελοντές,  όσο το δυνατό πιο γρήγορα να λειτουργήσουν το κέντρο αυτό.  Φαινόμενα , με τους μετανάστες κυριολεκτικά στον δρόμο, όπως συνέβη  τον χειμώνα, έξω απ το Δημαρχείο της Μυτιλήνης και όπως σήμερα, πίσω απ τα κάγκελα του Λιμανιού, όχι μόνο δεν τιμούν τον πολιτισμό μας, αλλά και την ανθρώπινη υπόστασή μας.  Σε ό, τι με αφορά  αμέσως μετά το Πάσχα, που θα ανοίξει η Βουλή,  θα επιδιώξω συναντήσεις με τους αρμοδίους θα μεταφέρω το αίτημα όπως το βάζουν οι εθελοντές  και θα επιμείνω για να υπάρξει ο απαιτούμενος συντονισμός, ώστε να βρεθούν άμεσα λύσεις.»

Ο Νίκος Σηφουνάκης σήμερα Μ. Πέμπτη θα παραστεί στην ακολουθία «των παθών» στην Μητρόπολη Καλλονής. Ενώ αύριο θα επισκεφθεί το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία στις Καμάρες Μυτιλήνης για να προσφέρει  συμβολικά τρόφιμα στις ενορίτισσες  που μαγειρεύουν καθημερινά για την σίτιση απόρων συμπολιτών μας αλλά και μεταναστών

Μοιράσου το άρθρο!