Πολιτική

28/11/2022 - 14:40

Ο Π. Κουφέλος για τον εορτασμό της  Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κώστα Μουτζούρη ο Αντιπεριφερειάρχης Ν. Λέσβου με αρμοδιότητα στον Πρωτογενή Τομέα για το Βόρειο Αιγαίο κ. Πανάγος Κουφέλος  εχθές 27 Νοεμβρίου 2022 παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία  στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντος Μυτιλήνης με αφορμή τον εορτασμό της  Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. 

Ακολούθως ο κ. Κουφέλος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι  στο χώρο του Αγάλματος της Εθνικής Αντίστασης στο Μακρύ – Γιαλό.

 

Με αφορμή τη συγκεκριμένη επέτειο ο Αντιπεριφερειάρχης  σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Ημέρα μνήμης και τιμής στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Ηχηρό μήνυμα αντίστασης αλλά και Εθνικής ενότητας. Ένας αγώνας με έντονο ιστορικό και κοινωνικό αποτύπωμα ,ένας αγώνας  ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό, ένας αγώνας προς μίμηση. Η χθεσινή ημέρα ως έμπρακτη απόδοση του ελάχιστου φόρου τιμής σε όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον αγώνα του Έθνους μας. Σταθεροί στις αρχές και τις αξίες μας, «αναβιώνουμε» μηνύματα Ελευθερίας και Δημοκρατίας. 

Με μνήμες και βιώματα, με εμπειρίες, με πράξεις συλλογικές, αναγνωρίζοντας τις δυνατές πτυχές μας, ως λαός, ως Έθνος, ως Έλληνες μαχητές του δικαίου, με συνέπεια, τηρούντες την συνέχεια του δικού τους αγώνα,  με πυξίδα αλάνθαστη τα διδάγματα του 1941-1944  συνεχίζουμε»…...

 

 

Μοιράσου το άρθρο!