Πολιτική

25/04/2024 - 09:12

O Π. Παρασκευαΐδης απαντά στο ερώτημα "Ποιος έφερε τους Τούρκους Τουρίστες στην Λέσβο"

Επιστολή από τον Βουλευτή Λέσβου Π. Παρασκευαΐδη στο Lesvosnews.net

 

 

Αγαπητέ Αρχισυντάκτη 

Στο από 16-4-24, άρθρο γνώμης, με τίτλο "Ποιος έφερε τους Τούρκους Τουρίστες στην Λέσβο" αναφέρεται το ιστορικό του ζητήματος που απασχολεί τους νησιώτες μας, μέχρι την  πιλοτική εφαρμογή του νέου προγράμματος ταχείας έκδοσης visas 7ήμερης διάρκειας.

Αναγνωρίζοντας, σαφώς, την  καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, είμαι απλά υποχρεωμένος να σημειώσω πως και ο Βουλευτής Ν. Λέσβου, κ. Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, ήταν από τους πρώτους που ξεκίνησε αμέσως, μετά την εκλογή του ως βουλευτής, τη δική του προσπάθεια πίεσης της κυβέρνησης, προς την ίδια κατεύθυνση, ώστε να έχουμε σήμερα αυτή τη θετική για τον τόπο μας έκβαση.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, από τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2023 υπέβαλε την υπ’ αριθμ. 356/4-8-2023 ΕΡΩΤΗΣΗ προς τους Αρμόδιους Υπουργούς με θέμα

Πρόγραμμα ταχείας έκδοσης βίζας μικρής διάρκειας για τους τουρίστες από την Τουρκία στις Πύλες Εισόδου των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, η οποία σας είχε από τότε κοινοποιηθεί, για την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού σας, την οποία και σας επισυνάπτω και σήμερα.

Με την ΕΡΩΤΗΣΗ του αυτή, ο Βουλευτής έθεσε, προς τους αρμόδιους Υπουργούς, την Ανάγκη Μόνιμης Καθιέρωσης του προγράμματος Ταχείας έκδοσης visas στα τελωνεία των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, προτείνοντας μάλιστα την Μείωση του κόστους έκδοσης  για τις οικογένειες, ως ένα επιπλέον κίνητρο Ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος από τα Τουρκικά παράλια.

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση, εφέτος ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΠΟ 35 € στα 70€.......

Θέτω τούτα επί τάπητος, για την Αντικειμενική και Πλήρη Ενημέρωση, τόσο δική σας όσο και του κοινού,  και χωρίς καμία διάθεση να απαξιώσουμε τη συμβολή οποιουδήποτε, μηδέ της Κυβέρνησης, αν και πιστεύουμε ότι το νέο πρόγραμμα έγινε στα πλαίσια εξυπηρέτησης της νέας Ελληνοτουρκικής προσέγγισής Μητσοτάκη -Ερντογάν.

Με εκτίμηση,

Από το Πολιτικό Γραφείο του Παναγιώτη Παρασκευαϊδη

Βουλευτή Ν. Λέσβου

ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

 

 

Επισυναπτόμενο αρχείο Μέγεθος
Ερώτηση στη Βουλή 1.44 MB

Μοιράσου το άρθρο!