Πολιτική

04/04/2020 - 08:39

O Παναγιώτης Χριστόφας για τα "μαθηματικά" του Μηταράκη

Ο Παναγιώτης Χριστόφας - επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης "ΤΟΛΜΑΜΕ για το Βόρειο Αιγαίο" - σχολιάζει τα χθεσινά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Μετανάστευσης και την προσπάθεια του κ. Μηταράκη να μας πείσει ότι "τρέχει" η αποσυμφόρηση των νησιών.

Η δήλωση του Παναγιώτη Χριστόφα: 

Όταν πρέπει να δείξεις «έργο», πάντα βρίσκεις κάτι να δείξεις ή να πεις. Μα πολλές φορές τα νούμερα σε προδίδουν...


Η αποσυμφόρηση των νησιών μας, σύμφωνα με πίνακες που διέθεσε ο αρμόδιος Υπουργός, για το πρώτο τρίμηνο του 2020 κλείνει με μόλις ένα -2,0% για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και με ένα σχεδόν +2,0% (!!!) για τη Λέσβο.


Σε απόλυτους αριθμούς η μείωση είναι 682 άτομα σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.


Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση συνοδεύεται με τη λακωνική δήλωση του Υπουργού πως «θα συνεχίσει με πιο αυξημένο ρυθμό η αποσυμφόρηση...»


Να υποθέσουμε πάλι για κάποιους άλλους...


Ίσως θα πρέπει εδώ στο Βόρειο Αιγαίο να συνηθίσουμε και να αποδεχθούμε τη λανθασμένη χρήση όρων για να περιγράψουμε αυτό, που στην πραγματικότητα είναι η διατήρηση του αριθμού προσφύγων και μεταναστών σε πολύ υψηλά επίπεδα.


Εκεί, που εκτινάχθηκε δηλαδή σε σχέση με το πού βρίσκονταν τον προηγούμενο χρόνο, έπειτα από την έως τώρα αποτυχία του όποιου σχεδίου της Κυβέρνησης για το Μεταναστευτικό.


14.619 ήταν σε όλα τα νησιά πριν ένα χρόνο - 40.139 σήμερα. Για ποιά αποσυμφόρηση μας μιλάνε;


Πόσο ακόμα θα το ανεχόμαστε;;;

Παναγιώτης Χριστόφας

 

Σχετικός σύνδεσμος εδώ 

Μοιράσου το άρθρο!