Πολιτική

05/05/2020 - 10:03

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας παρεμβαίνει: «Ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας άνευ λόγου και αιτίας»

Σύμφωνα με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, προτείνεται η ιδιωτικοποίηση του τομέα καθαριότητας του Δήμου Μυτιλήνης, λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού, καθώς και του γερασμένου στόλου του Δήμου.

Υπενθυμίζω πως το 2014 που ανέλαβε η Δημοτική Αρχή του Γαληνού, από τον Βουνάτσο, τα διαθέσιμα οχήματα καθαριότητας για όλο το νησί ήταν 17. Τα υπόλοιπα βρίσκονταν εγκαταλελειμμένα σε χωράφια. Χωρίς να διαμαρτυρηθούμε και να αναλωθούμε σε κατηγορίες προς την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, τα συγκεντρώσαμε, τα συντηρήσαμε και τα αξιοποιήσαμε καταφέρνοντας έτσι να ανταποκριθούμε, παρόλες τις δυσκολίες, στις απαιτήσεις του νησιού.

Στον αγώνα μας αυτό, είχαμε δίπλα μας τους εργαζόμενους, που χαίρουν απεριόριστης εκτίμησης και σεβασμού, αφού αντιμετώπισαν επιτυχώς τις καθημερινές αλλά και έκτακτες καταστάσεις που προέκυψαν. Καταστάσεις, όπως τους 850.000-900.000 μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν σε διάστημα 8 μηνών από το νησί το 2015, όπως τις φυσικές καταστροφές από το σεισμό, τις πλημμύρες, τα χιόνια, την πυρκαγιά και τον ανεμοστρόβιλο. Χάρη σε αυτούς τους ήρωες πήγαμε την καθαριότητα ψηλά, εκεί που αξίζει σε κάθε κάτοικο του νησιού μας!

 

Αυτή την κατάσταση παραδώσαμε μετά τις τελευταίες εκλογές στην παρούσα Δημοτική Αρχή. Μήπως, λοιπόν, φταίει η κακή διαχείριση των πόρων και του υλικού, έμψυχου (προσωπικό) και άψυχου (απορριμματοφόρα) από τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο; Αφού, υπάρχει μόνιμο έμπειρο προσωπικό, προσωπικό από τη κοινωφελή εργασία, από τα μπλοκάκια από τη ΔΕΔΑΠΑΛ, αλλά και έκτακτο προσωπικό που έχει προσληφθεί (δίμηνα- τετράμηνα).

Κάτι ακόμη που θα ήθελα να καυτηριάσω είναι το εξής. Σε όλους τους εκλογικούς αγώνες, οι υποψηφίου Δήμαρχοι φωτογραφίζονται στα βρώμικα σημεία της πόλης και δίπλα σε γεμάτους κάδους απορριμμάτων για να δώσουν μία εικόνα αποτυχίας, της προηγούμενης αρχής, στον τομέα αυτό. Αυτό, ήταν αδύνατον να συμβεί και δε συνέβη στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση. Επιπλέον, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι επισκέπτονται τη χωματερή, δίνοντας την υπόσχεση στους εργαζόμενους, πως ο τομέας της καθαριότητας δεν πρόκειται να παραχωρηθεί σε ιδιώτες, υπόσχεση που έδωσε και ο νυν Δήμαρχος. Αλλά πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις...

Αν για έναν τουλάχιστον λόγο, ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, οφείλουν να αναθεωρήσουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είναι για τους υπαλλήλους. Τους μόνιμους και τους έκτακτους. Τους έχουν και θα τους έχουν δίπλα τους, όλο το 24ωρο, για οποιαδήποτε κατάσταση προκύψει. Δεν τους αξίζει τέτοια συμπεριφορά.

 

Δημοτικός Σύμβουλος εν αργία

Πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Γεώργιος Κατζανός

Μοιράσου το άρθρο!