Πολιτική

06/07/2021 - 19:01

Ο ρόλος της ΔΑΚΕ Λέσβου στα «παζάρια» για το Μουσικό Σχολείο Δυτικής Λέσβου και τη Βάστρια. Ανακοίνωση - απάντηση από την Λαϊκή Συσπείρωση

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

 

Σχετικά με την απάντηση της ΔΑΚΕ στην ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ για το Μουσικό Σχολείο, έχουμε να αναφέρουμε τα παρακάτω:

  1. Στην ανακοίνωση του κ. Αθανασίου σημειώνεται επί λέξει ότι «Το εγχείρημα ήταν δύσκολο ενόψει ότι προβλέπεται ένα μόνο μουσικό σχολείο ανά νομό (εξαίρεση αποτελεί ο νομός Κοζάνης)». Επομένως το ερώτημα που μας θέσατε για τη νομοθεσία που προβλέπει την ίδρυση ενός μουσικού σχολείου θα ήταν λογικό να τεθεί στον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Αθανασίου, καθώς το δημοσίευμα του προηγήθηκε του δικού μας και λόγω ιδιότητας θα ήταν καταλληλότερος να απαντήσει. Την εξαίρεση που επικαλείστε για το νομό Κοζάνης την αναφέρει και ο κ. Αθανασίου και είναι και ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα όπου υπάρχουν δυο μουσικά σχολεία. Ο δε νομός Αττικής, όπου κατοικεί ο μισός πληθυσμός της χώρας, έχει τέσσερα (4) μουσικά σχολεία. Η Λαϊκή Συσπείρωση απ’ την αρχή ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αντίθετη με τη δημιουργία νέων σχολείων και θα επιθυμούσε το ελάχιστο, η εξαίρεση του νομού Κοζάνης να είναι ο κανόνας, δηλ. να προβλέπονται όσο το δυνατόν περισσότερα μουσικά και καλλιτεχνικά σχολεία ανά νομό. Για αυτό άλλωστε τη πρόταση για την ίδρυση του μουσικού σχολείου στο δήμο μας την ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης.
  2. Μήπως η ΔΑΚΕ Λέσβου αποτελεί ξεχωριστό κομμάτι της πανελλήνιας παράταξης ΔΑΚΕ, όταν η αποχή στις εκλογές των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (Υ.Σ.) ήταν παραπάνω από 92% και στη Λέσβο η συμμετοχή ήταν 30% (η μεγαλύτερη στη χώρα); Η δικαιολογία ότι θεωρείται απαράδεκτο να μην εκπροσωπηθεί ο κλάδος στα Υ.Σ. δεν ευσταθεί καθώς η ΟΛΜΕ είχε ζητήσει να παραταθεί ο χρόνος των υφιστάμενων Υ.Σ. που έληγε στις 31-12-2020. Στη συνέχεια οι εκλογές θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες με τη φυσική παρουσία των καθηγητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και όχι με ηλεκτρονικές εκλογές που δεν δίνεται η δυνατότητα για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων. Άλλωστε το Υπουργείο δέχτηκε σε άλλους θεσμούς την παράταση της θητείας τους (διευθυντές σχολείων, σχολικοί σύμβουλοι κλπ).
  3. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαστε αυτοί που επιθυμούμε την ταλαιπωρία των μαθητών μετακινούμενοι καθημερινά σε μεγάλες αποστάσεις. Γι’ αυτό ζητάμε περισσότερα σχολεία, γι’ αυτό αγωνιζόμαστε για τη μη κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων, για τη μη συγχώνευση σχολείων, για τη μονιμοποίηση των αναπληρωτών και είμαστε αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο που έρχεται εν μέσω θερινής περιόδου και καλλιεργεί περισσότερο την ταξικότητα της παιδείας και διαλύει-σβήνει τη μορφωτική αποστολή του σχολείου.
  4. Στο ερώτημα σας «πού κατοικεί ο κ. Συκάς», έχετε τη δυνατότητα να διαπιστώσετε ότι το μισό χρόνο μένει στη Μυτιλήνη και τον άλλο μισό στον Πολιχνίτο. Γιατί να το «κρύψωμεν άλλωστε»;

Οι εποχές που οι κουμουνιστές φοβόταν να δηλώσουν τη μόνιμη κατοικία τους και κρυβόταν έχουν παρέλθει και θέλουμε να πιστεύουμε ότι και εσείς τις έχετε διαγράψει.

Μήπως λοιπόν τα ερωτήματα που είχαμε βάλει σχετικά με τις υπηρεσίες που πρόσφερε η ΔΑΚΕ Λέσβου και τα «παζάρια» της Κυβέρνησης με τη Δημοτική Αρχή για τη Βάστρια να μην είναι τόσο αθώα και να συνδέονται με την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου; Τέλος, για ακόμη μία φορά τονίζουμε ότι υπερψηφίσαμε την ίδρυση του Μουσικού Σχολείου στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!