Πολιτική

28/11/2019 - 15:04

Ο σεισμός της Βρίσας το 2019... στις επαφές του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Αθήνα

Με αφορμή τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία της δημοτικής αρχής -αποτελούμενη από τους Αντιδήμαρχο Οικονομικών Γιώργο Αλάνη, Ανάπτυξης Στρατή Ζαφείρη, τη δημοτική σύμβουλο Αφροδίτη Βατή και τον ειδικό συνεργάτη Κώστα Κατσαρό- βρίσκεται από το πρωί στην Αθήνα και πραγματοποιεί προγραμματισμένες συναντήσεις με Υπουργεία για μία σειρά θεμάτων που αφορούν στο νεοσύστατο Δήμο.

Η πρώτη προγραμματισμένη συνάντηση έγινε το μεσημέρι στα γραφεία της ΚΤΥΠ Α.Ε. με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Αθανάσιο Γιάνναρη δεδομένου ότι υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες προς διευθέτηση από τον σεισμό της Βρίσας το 2017. Από την ουσιαστική συζήτηση που έγινε με τον κ. Γιάνναρη, ο Δήμαρχος εξασφάλισε την επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης του έργου αποκατάστασης του Δημοτικού Σχολείου Πολιχνίτου για το αργότερο ως τον Μάιο του 2020. Αφού απομένει μόνον η Η/Μ μελέτη, με τη στατική να βαίνει προς ολοκλήρωση.  

Για το ίδιο ζήτημα, συζητήθηκε και η προοπτική εξασφάλισης επιπλέον λυομένων αιθουσών για τις προσωρινές ανάγκες τόσο του Δημοτικού Πολιχνίτου όσο και του Νηπιαγωγείου το οποίο πρέπει να σημειωθεί ότι η δημοπρασία βγήκε και εγκαταστάθηκε ήδη εργολάβος. Με την Διοίκηση της ΚΤΥΠ Α.Ε. να δεσμεύεται να ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου Δυτικής Λέσβου.

Με τον κ. Γιάνναρη συζητήθηκε ακόμα και η περίπτωση της αποκατάστασης του σεισμόπληκτου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου της Βρίσας αλλά και του εμβληματικού κτηρίου της «Σπιταρόνας» στη Σκάλα Πολιχνίτου που υπέστη μεγάλη ζημιά ως γνωστόν κατά το σεισμό. Η ΚΤΥΠ Α.Ε. δεσμεύτηκε και για αυτήν την περίπτωση να αναλάβει εξολοκλήρου τη μελετοκατασκευή για τα δύο κτήρια, εάν και εφόσον ανάψει τυπικά το «πράσινο φως» το Υπουργείο Υποδομών.

Ο Δήμαρχος και οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι καθώς και η εν δυνάμει Πρόεδρος του υπό σύσταση Νομικού Προσώπου Τουρισμού και Πολιτισμού Αφροδίτη Βατή, έχουν ακόμη για σήμερα και αύριο προγραμματισμένες συναντήσεις με υπηρεσιακά στελέχη των Υπουργείων Υποδομών και Τουρισμού. Ενώ ο κ. Ζαφείρης θα εκπροσωπήσει τον Δήμο Δυτικής Λέσβου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Αειφόρων Νήσων «ΔΑΦΝΗ».

Μοιράσου το άρθρο!