Πολιτική

22/04/2014 - 19:39

Ο Σ.Γεωργούλας «αποκαλύπτει» τη συμπεριφορά των αντιδημάρχων Αστυρακάκη και Κουμαρά

 

Στράτος Γεωργούλας : Αρμοδιότητες στα λόγια, αυταρχισμός και απαξίωση στη πράξη

Δείγμα γραφής για την πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσουν αν επικρατήσουν στις επερχόμενες εκλογές είτε η παράταξη Ξύδα, είτε η παράταξη Γαληνού, χαρακτηρίζει ο επικεφαλής του «Άλλου δρόμου» Στράτος Γεωργούλας τη συμπεριφορά των αντιδημάρχων κ. Αστυρακάκη και Κουμαρά, απέναντι στην εκπρόσωπο της τοπικής κοινότητας Λαφιώνας κ. Βίκυς Μπιτιλούλη.

Ο Στράτος Γεωργούλας, σε δήλωσή του για το ζήτημα αυτό αναφέρει : «Ο κ. Αστυρακάκης χωρίς να ρωτήσει ως όφειλε την άποψη της κ. Μπιτιλούλη, που εκπροσωπεί την μικρή τοπική κοινωνία της Λαφιώνας, εισηγήθηκε στο Δ.Σ. του Νομικού Προσώπου στο οποίο είναι πρόεδρος, την εκχώρηση του κτιρίου που στεγαζόταν παλιά το Δημοτικό σχολείο σε τοπικό σύλλογο. Ο δε κ. Κουμαράς απείλησε την πρόεδρο της Λαφιώνας ότι έπρεπε να εφαρμόσει αμέσως την απόφαση, παρά τις αντιρρήσεις που η ίδια είχε,  συμμορφούμενη στο «αποφασίζομεν και διατάσομεν» του κ. Αστυρακάκη. Έτσι οι δύο Αντιδήμαρχοι της απερχόμενης δημοτικής αρχής μόλις ένα μήνα πριν τις δημοτικές εκλογές δεσμεύουν με αποφάσεις τους την τοπική κοινωνία, χωρίς να έχουν ηθικό έρεισμα για κάτι τέτοιο, τη στιγμή μάλιστα που είναι υποψήφιοι. Η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Χριστιάνα Καλογήρου στην οποία προσέφυγε η πρόεδρος, οφείλει να τοποθετηθεί άμεσα, χωρίς να υποπέσει σε πειρασμούς, λόγω της υποψηφιότητάς της.

Δηλώνουμε πως, αν ο λαός της Λέσβου μας εμπιστευτεί με την ψήφο του, ως αυριανή  δημοτική αρχή δεν θα αναγνωρίσουμε αυτού του είδους τις αποφάσεις και η γνώμη και θέληση των τοπικών κοινωνιών για μας θα είναι απολύτως σεβαστή. Οι κ.κ. Γαληνός και Ξύδας που στο δημόσιο λόγο τους μιλάνε για αποκέντρωση οφείλουν να τοποθετηθούν στις ενέργειες των στελεχών των παρατάξεών τους».

Από το Γραφείο Τύπου

Μοιράσου το άρθρο!