Πολιτική

24/04/2019 - 15:32

Ο Στρατής Ζαφείρης χτίζει ομάδα με «μπροστινούς»

Ο Στρατής Ζαφείρης στην ανοιχτή σύσκεψη στην Καλλονή για το Δήμο Δυτικής Λέσβου

Η πορεία μέχρι τις δημοτικές εκλογές, αλλά και η εξειδίκευση του προγράμματος σε τομείς πρώτης προτεραιότητας, ήταν τα βασικά ζητήματα που απασχόλησαν χθες το βράδυ, την ανοιχτή σύσκεψη που διοργάνωσε η «Συνεργασία ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ», στο Δημοτικό Θέατρο Καλλονής, με τη συμμετοχή υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων και δημοτών που υποστηρίζουν το συνδυασμό. 


Ο υποψήφιος Δήμαρχος Στρατής Ζαφείρης, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα των ενεργειών για το επόμενο διάστημα μέχρι και την κατάθεση του ψηφοδελτίου, υπογραμμίζοντας ότι η «Συνεργασία ΔΥΤΙΚΗΣ ΛΕΣΒΟΥ» είναι ένας ανοιχτός συνδυασμός, που δεν είναι κομματικός, αλλά αποτελείται από υποψηφίους από διάφορα κόμματα του δημοκρατικού τόξου, με κοινή γραμμή την αυτοδιοίκηση.

Επισήμανε δε ότι βασικά κριτήρια για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου, είναι η επιλογή ανθρώπων με κοινωνική αποδοχή, με δεξιότητες και εμπειρία διοίκησης, ατόμων που αποδεδειγμένα είναι «μπροστινοί». Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Ζαφείρης «ψάχνουμε έναν προς έναν κι αξιολογούμε, ώστε να δημιουργήσουμε μια ομάδα που ακόμη κι αυτοί που δεν θα εκλεγούν να μπορούν να εκπροσωπήσουν και να δουλέψουν για το Δήμο σε κρίσιμους φορείς όπως η διαδημοτική ΔΕΥΑΛ, οι σχολικές επιτροπές, κλπ.». 


Ο υποψήφιος Δήμαρχος αναφέρθηκε στις υστερήσεις της περιοχής, αλλά και στις δυνατότητες που προβάλλουν για το νεοσύστατο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ώστε να αντιμετωπίσει και να επιλύσει αναπτυξιακά θέματα. Στο διάλογο που ακολούθησε, ο κ. Ζαφείρης τόνισε πως καταρχάς θα δοθεί βαρύτητα σε τομείς ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για τις τοπικές κοινωνίες, όπως η κτηνοτροφία, η ελαιοκομία, ο τουρισμός, η υγεία και η διαχείριση του κόλπου Καλλονής, όπου και θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι θέσεις του συνδυασμού.

Από τις παρεμβάσεις των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων, αναδείχθηκε και μια σειρά ακόμη τομέων ειδικού ενδιαφέροντος για τη Δυτική Λέσβο, όπως η εθελοντική πυροπροστασία, η θωράκιση έναντι των έντονων φυσικών φαινομένων, η αξιοποίηση του λιμένα Σιγρίου, κ.ά.

Στρατης Ζαφειρης

Στην ίδια ανοικτή σύσκεψη οι συνεργάτες του υποψήφιου Δημάρχου, Δημήτρης Μάντζαρης και Παναγιώτης Πέτρου, μίλησαν αντίστοιχα για συγκεκριμένες οδηγίες των δημοτικών - κοινοτικών εκλογών και για οργανωτικά θέματα του συνδυασμού. 

Μοιράσου το άρθρο!