Πολιτική

19/12/2021 - 04:55

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

Για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών του ΟΗΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Λέσβου εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση, αλληλεγγύη και σεβασμό σε κάθε άνθρωπο, που αναγκάζεται να εγκαταλείψει την πατρίδα του και τους δικούς του ανθρώπους, αναζητώντας ένα κομμάτι γης, για να ριζώσει και να στήσει τη ζωή του από την αρχή.

Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των ανθρώπων, ντόπιων και ξένων, στην αξιοπρεπή διαβίωση, την πρόσβαση στην εκπαίδευση, την υγεία, την εργασία και στεκόμαστε απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό, την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

 Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε λογική και πράξη μισαλλοδοξίας, που δημιουργεί συνθήκες διχασμού στην κοινωνία μας. Αντιμαχόμαστε την ακραία συντηρητική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν διστάζει να αμαυρώσει το όνομα της χώρας διεθνώς καταπατώντας ανθρώπινα δικαιώματα και αντί να αγωνίζεται για υποχρεωτικές και αναλογικές μετεγκαταστάσεις προσφύγων σε όλα τα κράτη-μέλη της ΕΕ, εμμένει στο χτίσιμο υπερδομών στα νησιά μας, υιοθετώντας στην πράξη – και έναντι υψηλότατων οικονομικών ανταλλαγμάτων - το ρόλο του δεσμοφύλακα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι τελικές υπογραφές για το νέο ΚΥΤ στη Βάστρια καταδεικνύουν την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την πάνδημη εναντίωση των Λέσβιων πολιτών στην κατασκευή νέας υπερδομής στη Λέσβο. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να αντιστέκεται στη Βουλή και τους δρόμους στην καταστροφική αυτή πολιτική, που υπονομεύει τις ζωές ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών.

Απέναντι στην αλαζονεία και την απανθρωπιά, εμείς διαλέγουμε την πλευρά της αξιοπρέπειας.

 

 

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Νομαρχιακή Επιτροπή Λέσβου

Θεματική Προσφυγικού

Μοιράσου το άρθρο!