Πολιτική

31/03/2021 - 14:31

O ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου για τις ακροδεξιές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων

Όπως όλα δείχνουν, είμαστε μπροστά σε μια ακόμα, συνεχιζόμενη οργανωμένη και καθοδηγούμενη επίθεση που δέχονται ξανά άνθρωποι του Τύπου της Μυτιλήνης, είτε μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα είτε μέσω λαϊκιστικών και ακροδεξιών ομάδων με κοινοβουλευτικό μανδύα.

Αναφερόμαστε στη δράση συγκροτημένης ομάδας ακροδεξιών, με τη συμμετοχή και στελέχους της Αστυνομίας, που θέλει να επιβάλλει όχι μόνο το νόμο της σιωπής, αλλά και το φόβο στην τοπική μας κοινωνία. Σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης ακόμα και όσων - θιγόμενοι από τη δράση τους - άσκησαν τα νόμιμα δικαιώματά τους, προσέφυγαν δηλαδή στη δικαιοσύνη ως ύστατο μέτρο αυτοπροστασίας τους.

Πρόκειται για γνωστή ομάδα που χρόνια τώρα τρομοκρατεί, εξυβρίζει, συκοφαντεί, απειλεί, διασπείρει φήμες και παραπληροφορεί με κάθε ευκαιρία, επιτίθεται λεκτικά αλλά και τραμπουκίζοντας ανθρώπους του Τύπου και άλλους συμπολίτες μας, όπως προχθές, στη διάρκεια της διαδήλωσης εναντίον της επίσκεψης της Ευρωπαίας Επιτρόπου.

Η ομάδα αυτή φαίνεται πως προσφάτως βρήκε νέους…«πολιτικούς προστάτες» εξ Αθηνών, που, μεταξύ άλλων, στοχοποιούν και αυτοί πλέον τοπικούς δημοσιογράφους, προκειμένου να χαϊδέψουν τα αυτιά των ντόπιων ακροδεξιών κύκλων.

Απέναντι στην κλιμακούμενη δράση της ακροδεξιάς στο νησί μας, η απάντηση από τους δημοκρατικούς πολίτες δεν μπορεί παρά να είναι η απομόνωση και η δημόσια πολιτική καταδίκη, όχι μόνο όσων εμπλέκονται στις έκνομες ενέργειες, άλλα και όσων τους στηρίζουν ή τους ανέχονται για ίδια πολιτικά και μικροκομματικά οφέλη.  

Είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε δημοκρατικό πολίτη, που στην πράξη αντιστέκεται στις ακροδεξιές, φασιστικές προκλήσεις. 

Η συντεταγμένη πολιτεία, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να κάνει και αυτή το καθήκον της!

Μοιράσου το άρθρο!