Πολιτική

26/04/2011 - 14:07

O ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ για τα Δημοτικά τέλη στο Δήμο Λέσβου

pan style="color:#ff0000;">Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη  27/4/2011 μεταξύ άλλων θεμάτων, θα συζητηθεί  «τελευταίο μάλιστα!!!» το θέμα για την «Αναπροσαρμογή συντελεστών ανταποδοτικών τελών καθαριότητας –φωτισμού για το έτος 2011».

Θεωρούμε:

            α. Τα δημοτικά τέλη πρέπει να είναι ανταποδοτικά και να έχουν αναδιανεμητικό χαρακτήρα.

            β. Τα δημοτικά τέλη πρέπει να αμβλύνουν τις κοινωνικές ανισότητες ξεκινώντας από μηδενική βάση για τους ανέργους και τα χαμηλά εισοδήματα και να κλιμακώνονται με κοινωνικά κριτήρια, φτάνοντας σε αυτούς που αποκόμισαν και συνεχίζουν να αποκομίζουν τεράστια κέρδη από την πόλη, π.χ. τράπεζες, μεγάλα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ κ.α.

            γ. Τα τέλη πρέπει να συνδέονται και να αποτελούν μοχλό διαμόρφωσης επιλογών και κατευθύνσεων για το τι πόλη θέλουμε.

            δ. Πρέπει να καταργηθεί ο δημοτικός φόρος ηλεκτροδοτούμενου χώρου, με δεδομένο ότι είναι φόρος πάνω σε ακίνητο για το οποίο καταβάλλονται και τέλη.

            ε. Πρέπει να θεσμοθετηθεί τέλος περιβαλλοντικής επιβάρυνσης.

            στ. Επειδή στην ουσία τα δημοτικά τέλη ήδη έχουν αυξηθεί, αφού πλέον υπολογίζονται σε χαμηλότερα εισοδήματα, ζητάμε από τους δημότες να απειθαρχήσουν σε όποια απόφαση αύξησης τελών πάρει η Δημαρχία του κου Δ. Βουνάτσου.

Για το ΣΥΡΙΖΑ η διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνεται αποσπασματικά. Η συζήτηση για τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου πρέπει να γίνεται στα πλαίσια της κατάρτισης του νέου Προϋπολογισμού και σε καμία περίπτωση, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών.

Καμία αύξηση, κατάργηση των παράλογων αυξήσεων που θεσπίστηκαν και από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Διεκδικούμε τη μείωση των δημοτικών τελών, μετά τον υπολογισμό του μέσου όρου των δημοτικών ενοτήτων.

Καλούμε τους κατοίκους του δήμου Λέσβου να παρευρεθούν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Τετάρτη  27/4 το απόγευμα ώστε να μην περάσει το νέο χαράτσι.

Οι πολίτες του Δήμου Λέσβου θα πρέπει να καταδικάσουν όλους αυτούς που το προηγούμενο διάστημα με σημαία τους τον «αντιμνημονιακό λόγο»  υφάρπαξαν την ψήφο τους και σήμερα εφαρμόζουν κατά γράμμα τις πολιτικές που απορρέουν από την κυβερνητική πολιτική και τις πολιτικές των «Τρόικανων».

Μοιράσου το άρθρο!