Πολιτική

20/01/2016 - 15:25

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου κοροϊδεύει τους αγρότες του νησιού μας - Ο Γ. Πάλλης σε ρόλο μαριονέτας

Τ

ο Τμήμα επιδοτήσεων της ΕΑΣ Λέσβου- ΚΕΑ Μυτιλήνης  επισκέφτηκαν την Δευτέρα, ο Βουλευτής Λέσβου του Σύριζα Γ. Πάλλης και ο υπεύθυνος του Αγροτικού Γραφείου της Ν.Ε. Λέσβου Στρατής Νικολάου όπου ενημερώθηκαν επι μακρόν, από τον Προϊστάμενο του Τμήματος Στράτο Κεφάλα για θέματα επιδοτήσεων που απασχολούν τους Λέσβιους παραγωγούς. 

Μετά το τέλος της επίσκεψης και με βάση την ενημέρωση που του έγινε, ο Γ. Πάλλης δήλωσε τα εξής:

«Από την πληροφόρηση που είχα διαπίστωσα ότι πέρα από το γνωστό θέμα με την προκαταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης  η οποία δεν πληρώθηκε στα νησιά Αιγαίου, υπάρχει ζήτημα με  τον χρόνο υποβολής των ενστάσεων που θα πρέπει να παραταθεί, καθώς  και με ένα αριθμό βιοκαλλιεργητών που ακόμα δεν έχουν πληρωθεί. 

‘Ολα αυτά τα ζητήματα αλλά και άλλα, όπως το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς, τις επιδοτούμενες ζωοτροφές, τη σύνδεση της ΚΑΠ με την νησιωτικότητα, θα τα θέσουμε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής με την οποία θα συναντηθούμε. 

Επίσης με την ευκαιρία που μου δίνεται ήθελα να τονίσω τα εξής.

Ήταν γνωστά τα κρίσιμα και χρονίζοντα προβλήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να λύση η σημερινή κυβέρνηση στον τομέα των επιδοτήσεων. Λάθη και παραλήψεις  προηγούμενων κυβερνήσεων έπρεπε να αντιμετωπιστούν σε σύντομο χρονικό διάστημα μαζί με την αλλαγή του καθεστώτος της νέας ΚΑΠ. Πιστεύω ότι τελικά η κυβέρνηση κατάφερε να λύσει πολλά από τα παραπάνω ζητήματα  όπως δείχνουν όλα τα στοιχεία.

Πλήρωσε μόνο μέσα στο Δεκέμβριο πάνω από 2,1 δις στον αγροτικό κόσμο που αφορούσαν την  προκαταβολή βασικής  επιδότησης και παλιές πληρωμές, ενώ με την επίλυση της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων σε πανελλαδικό επίπεδο  εξασφάλισε τις επιδοτήσεις των κτηνοτρόφων μας.

Παράλληλα αύξησε το ανώτερο ποσό για το καθεστώς της εξισωτικής αποζημίωσης για τα έτη 2014 και 2015 από τα 5.500 ευρώ στα 7.500 ευρώ ανά παραγωγό,  ψήφισε την απαλλαγή φορολόγησης των επιδοτήσεων μέχρι το ύψος των 12.000 ευρώ, ενώ με η σύνδεση της κτηνοτροφίας με τις συνδεδεμένες ενισχύσεις ανεβάζει από τα 4 στα 7 ευρώ το ποσό ανά θηλάζουσα προβατίνα.  

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν να αυξηθούν  συνολικά οι επιδοτήσεις στον νομό μας.

Τέλος επί πλέον ωφελημένοι θα είναι οι αγρότες μας και από το νέο πρόγραμμα αγροτικής Ανάπτυξης οι επί μέρους δράσεις του οποίου θα ανακοινωθούν εντός του τρέχοντος τριμήνου όπως έχει ανακοινωθεί αρμοδίως από το Υπουργείο»

 

-------------------------------

Τα παραπάνω αποτελούν δελτίο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου. Επειδή όμως οι αγρότες της Λέσβου δεν είναι «πρόβατα» να ακούν και να ανέχονται τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους.

Καταρχήν να συγχαρούμε το Γιώργο Πάλλη που ασχολήθηκε με τα προβλήματα των αγροτών μετά από τόσο καιρό που υπάρχουν πολλές αρνητικές εξελίξεις για τον αγροτικό κόσμο. Δυστυχώς ο Γιώργος Πάλλης – μη έχοντας γνώση για τα θέματα – δήλωσε αυτά που του είπαν….  Να μην μιλήσουμε για μαριονέτες δεν κάνει….

Ο Γιώργος Πάλλης δεν λέει κουβέντα γιατί δεν πληρώθηκε η εξισωτική στη Λέσβο. Βρήκε να μιλήσει μόνο για την περίοδο των ενστάσεων;  Ποιος κ. Βουλευτά ήταν στην Κυβέρνηση εδώ και 1 χρόνο;  Ποιος δεν έκανε σωστό προγραμματισμό; Ποιος επέλεξε να πληρωθούν οι άλλες περιοχές 75% προκαταβολή και η Λέσβος μηδέν;   Το Υπουργείο και ο Υπουργός σας κ. Βουλευτά;

Ποιος φταίει κ. Βουλευτά που μόνο στη Λέσβο δεν πληρώθηκε η Βιολογική Γεωργία; Ποιοι έκαναν λάθος υπολογισμούς και έχουν εγγράψει λάθος πόσα σε άλλους κωδικούς πληρωμών; Αυτά έγιναν από τα δικά σας στελέχη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης!  Από στελέχη της δικής σας επιλογή. Κυβερνητικός Βουλευτής είσαι κ. Πάλλη και όχι Βουλευτής της Αντιπολίτευσης. Ξέρεις πόσα χρήματα χάθηκαν από τη Λέσβο;

Ξέρεις κ. Γιώργο Πάλλη ότι το Υπουργείο μέχρι τέλος Νοεμβρίου είχε πει σε όλους τους αγρότες να προχωρήσουν τις επενδύσεις τους στα Σχέδια Βελτίωσης και ότι θα τους πληρώσει όλους  μέχρι 31 Δεκεμβρίου; Μπας και σου είπαν ότι δεν πληρώθηκε κανείς; Μπας και έμαθες ότι δεκάδες αγρότες χρεώθηκαν και τώρα κινδυνεύουν αν δεν πληρωθούν άμεσα;  Αυτά το Νοέμβριο τα έλεγε η δική σου Κυβέρνηση;

Και η προκλητική δήλωση του Γ. Πάλλη συνεχίζει λέγοντας ότι κατάφεραν να αυξήσουν τις αγροτικές επιδοτήσεις. Δηλαδή κ. Βουλευτά η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα σε ένα χρόνο σχεδίασε τη νέα ΚΑΠ; Μήπως αυτό ήταν μια διαβούλευση από την προηγούμενη Κυβέρνηση;

Μήπως έχεις κατρακυλήσει στη λογική του «μαυρογιαλούρου»;

Βέβαια στη δήλωσή του ο Βουλευτής δεν λέει τίποτα ούτε για την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών ούτε για τη φορολογία των αγροτών! Ίσως στην επόμενη παράστασή του. 

Και την επόμενη φορά ας έχει καλύτερη ενημέρωση.  Η Λέσβος θέλει Βουλευτές και όχι μαριονέτες.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο!