Πολιτική

11/09/2023 - 17:53

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Χριστόφα και Βέρρο άλλα... ας το κρατήσουμε μυστικό!

Είναι πρόβλημα να είσαι υποψήφιος Δήμαρχος και να σε στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ;

Σε σημερινή συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ στα γραφεία της Μυτιλήνης υπήρξε κάλεσμα να στηριχθούν συγκεκριμένοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στο Δήμο Μυτιλήνης και στο Δήμο Δυτικής Λέσβου.

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που είτε είναι στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα στο Δήμο Μυτιλήνης  είτε είναι στο ψηφοδέλτιο του Ταξιάρχη Βέρρου στο Δήμο Δυτικής Λέσβου. Με άλλα λόγια αν κάποιος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθήσει την οδηγία που δόθηκε στη σημερινή συνέντευξη τύπου και θελήσει να ψηφίσει του συγκεκριμένους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους θα ψηφίσει αναγκαστικά Χριστόφα στη Μυτιλήνη ή Βέρρο στη Δυτική Λέσβο.

Με απλά λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στηρίζει Χριστόφα και Βέρρο! 

 

Κάνουμε αυτή την εισαγωγή .... γιατί έχουμε φθάσει στο άλλο άκρο!  Να είναι πρόβλημα αν κάποιος έχει την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ ή μάλλον να είναι πρόβλημα αν μάθει ο κόσμος ότι σε στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ! 

 

Τι έχει συμβεί 

Η εφημερίδα "Τα ΝΕΑ της Λέσβου" που δημοσίευσε  πρώτη σχετικό ρεπορτάζ από τη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ δέχθηκε την "κάπως εκνευρισμένη" απάντηση του Παναγιώτη Χριστόφα αλλά και του Ταξιάρχη Βέρρου

Τα "ΝΕΑ της Λέσβου" είχαν γράψει:

"Τη στήριξη των ψηφοδελτίων του Παναγιώτη Χριστόφα για το Δήμο Μυτιλήνης και του Ταξιάρχη Βέρρου για το Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου πριν από λίγο στα γραφεία του κόμματος τα τοπικά στελέχη και αυτό έγινε εμμέσως πλην σαφώς καθώς κάλεσαν την τοπική κοινωνία να στηρίξει τους υποψηφίους του κόμματος στους αυτοδιοικητικούς συνδυασμούς διαβάζοντας ενα ένα τα ονόματα που συμμετέχουν στα δύο ψηφοδέλτια."

 

Αμέσως μετά ο Παναγιώτης Χριστόφας έκανε την παρακάτω δήλωση:

"Η αυτοδιοικητική κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ» από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας την 8η Οκτωβρίου 2022 ήταν, παραμένει και θα παραμείνει ανεξάρτητη.

Δημοσιεύματα που αφορούν σε στήριξη συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος ή συζητήσεις περί στήριξης όποιων πολιτικών κομμάτων, δεν αναφέρονται στην πραγματικότητα της αυτοδιοικητικής μας κίνησης, υποβιβάζουν δε την αδέσμευτη και ουσιαστική προσπάθειά μας."

 

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου αναφέρει: 

Με αφορμή δημοσιεύματα που εμφανίζουν δεδηλωμένη ή έμμεση στήριξη, συγκεκριμένου κόμματος, στον αυτοδιοικητικό συνδυασμό μας, δηλώνουμε απερίφραστα ότι ήμασταν, είμαστε και θα παραμείνουμε ανεξάρτητος συνδυασμός.

Επίσης θεωρούμε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι ο τρίτος γύρος των εθνικών εκλογών.

 

 

----

Πως να εξηγήσει κάποιος αυτές  τις αντιδράσεις; 

Το να είσαι ανεξάρτητος και εκ των υστέρων να σε στηρίξει κάποιο κόμμα δεν αφαιρεί την "ανεξαρτησία" σου. 

Τότε τι είναι αυτό που ενοχλεί στη στήριξη του Χριστόφα  ή Βέρρου από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ; Μήπως γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ έχει ταυτιστεί με την συντριβή με βάση όσα έγιναν στις εθνικές εκλογές; Μήπως γιατί η στήριξη προς συγκεκριμένους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που βρίσκονται στο ψηφοδέλτιο του Παναγιώτη Χριστόφα  ή του Ταξιάρχη Βέρρου πυροδοτεί εσωτερικές εντάσεις και διαταράσσει εύθραυστες ισορροπίες; 

Και μια πρόσθετη απορία: τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που βρίσκονται στα ψηφοδέλτια του Χριστόφα ή του Βέρρου είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της σημερινής συνέντευξης τύπου ; Αν είχα ενημερωθεί είχαν ενημερώσει τους επικεφαλής των παρατάξεων τους;

Απαντήσεις που ίσως μάθουμε μετά τις εκλογές! 

 

Οι πολλοί καπεταναίοι ρίχνουν έξω το καράβι... λένε εδώ στη Μυτιλήνη

 

Μοιράσου το άρθρο!