Πολιτική

27/06/2012 - 13:18

O Βασίλης Τεντόμας για τη δακοκτονία

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

                «ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

     Επικεφαλής: Βασίλης Τεντόμας

Όταν οι γεωπόνοι δακοκτονίας (για όλη τη χώρα) πήγαν από 425 το 2009 σε 75 το 2012.

Όταν οι εργατοτεχνίτες δακοκτονίας πήγαν από 5750 το 2009 σε 1425 το 2012.

Όταν οι αποθηκάριοι δακοκτονίας πήγαν από 70 το 2009 σε 0 (μηδέν)! το 2012, η περιφερειακή αρχή δεν βγάζει τσιμουδιά και συμβιβάζεται αμαχητί με τις απαράδεκτες αυτές ρυθμίσεις του Υπουργείου Γεωργίας.

Όταν το Σωματείο Αρχιεργατών Δακοκτονίας Ν. Λέσβου με έγγραφό του καταγγέλλει ρουσφετολογικές πρακτικές από πλευράς περιφέρειας στη διαχείριση της (για πρώτη φορά στη Λέσβο) εργολαβικής εκτέλεσης του έργου της δακοκτονίας, η περιφερειακή αρχή εξαντλεί όλη τη «μαχητικότητά» της απαντώντας με μηνύσεις.

Όταν στη χτεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίζεται η άσκηση της παραπάνω δικαστικής ενέργειας, χωρίς καμία συζήτηση με το δικαιολογητικό από πλευράς κ. Γιακαλή ότι θα γίνει αναλυτική συζήτηση για το θέμα το βράδυ στη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου, κατά την απάντηση σε σχετική ερώτηση της παράταξης «Αγώνας για τα νησιά μας».

Και όταν το βράδυ, στη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου ο κ. περιφερειάρχης και ο πρόεδρος του οργάνου προσπαθούν και κλείνουν τη συζήτηση όπως – όπως, με την υπόσχεση ότι το θέμα θα συζητηθεί σαν θέμα της ημερήσιας διάταξης στην επόμενη συνεδρίαση.

Όταν συμβαίνουν όλα αυτά είναι φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά και με τη περιφέρεια και με τη δακοκτονία.

Η περιφερειακή αρχή θα πρέπει να συνέλθει, να αφήσει τις «νευρικότητες» και τις σπασμωδικές ενέργειες και να δει πως θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά το θέμα της καταπολέμησης του δάκου.

Δεν είναι δυνατόν να ανέχεται τις απαράδεκτες περικοπές του υπ. Γεωργίας.

Δεν είναι δυνατόν να προωθεί πρωτοβουλίες για ανάδειξη των τοπικών αγρ. προϊόντων (Αγροδιατροφική Σύμπραξη) και ταυτόχρονα αντικειμενικά με τη στάση της να υπονομεύει τη ποιότητα του βασικότερου αγρ. προϊόντος της περιφέρειάς μας, που είναι το λάδι.

Στην επόμενη συνεδρίαση του περιφ. συμβουλίου θα πρέπει να γίνει ενδελεχής συζήτηση στο θέμα της δακοκτονίας και να αποφασιστεί, πέραν της αντιμετώπισης των όποιων προβλημάτων της συγκυρίας, η μελέτη από μηδενικής βάσης της καταπολέμησης του δάκου, ώστε η όλη διαδικασία να μην έχει σαν αποτέλεσμα τη διασπάθιση χρήματος, την ικανοποίηση των αρπακτικών διαθέσεων των φαρμακοβιομηχανιών και την άσκηση μικροκομματικής πελατειακής πολιτικής, σε βάρος των ελαιοκαλλιεργητών και του οπεριβάλλοντος.

Από το γραφείο τύπου

της περιφερειακής παράταξης Βορείου Αιγαίου

«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»

 

----------------------------------------

 

Lesvosnews: διαβάστε για το θέμα την αρχική μας  δημοσίευση :

 

http://lesvosnews.net/2012/06/27/dka-2/

Μοιράσου το άρθρο!