Πολιτική

27/12/2018 - 14:55

Ο Αν. Υπουργός Άμυνας ακύρωσε ταξίδι στη Λέσβο – Φουντώνουν τα σενάρια κρίσεων

Ο ΑΝΥΕΘΑ ακύρωσε ταξίδι στη Λέσβο –

Φουντώνουν τα σενάρια κρίσεων –

Το μήνυμα που έστειλε στο νησί, φέρνει εφιάλτες σε πολλούς που περιμένουν να κριθούν

 

Το πρόσφατο επεισόδιο με την αναγραφή ρήσης ναζιστή σε στρατόπεδο στο Μανταμάδο της Λέσβου, ήταν η αιτία της ακύρωσης της προγραμματισμένης για σήμερα επίσκεψης στο νησί του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Ρήγα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Armyvoice.gr  ο αναπληρωτής υπουργός φέρεται να διεμήνυσε ότι σε μέρη που υπάρχουν φίλοι των ναζί αυτός δεν επιθυμεί να βρίσκεται.

Η αιφνιδιαστική αυτή εξέλιξη, έχει προκαλέσει εφιάλτες στους υψηλόβαθμους στρατιωτικούς, οι οποίοι περιμένουν να κριθούν.

Όπως μαθαίνουμε ο υποστράτηγος Τσερπές, ο οποίος είναι πρώτος στην επετηρίδα, των υποστρατήγων και αρχηγός τάξης, περιμένει με αγωνία τις εξελίξεις.

Υπό άλλες συνθήκες ο υποστράτηγος Τσερπές θα ήταν κατά 100% βέβαιος για την προαγωγή του σε αντιστράτηγο, δεδομένης και της άριστης σχέσης που διατηρεί με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, τις μεθόδους διοίκησης του οποίου εφαρμόζει κατά γράμμα ο Μεσσήνιος υποστράτηγος.

Μια από αυτές τις μεθόδους, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του Armyvoice.gr είναι η πρωινή επικοινωνία μέσω e-mail με τους διοικητές, μέσω της οποίας δίνει οδηγίες και κατευθύνσεις, ασκεί κριτική, αλλά και προωθεί τα συνθήματα της ηγεσίας του ΓΕΣ όπως #Μεριμνούμε, #WeCare #ΕίμαστεΠαντού #WeAreEverywhere. Μάλιστα κλείνει πάντα με τη φράση «με χαμόγελο και αισιοδοξία».

Ένας άλλος που φαίνεται ότι έχει λόγους να περιμένει με αγωνία τις επικείμενες κρίσεις είναι και ο επιτελάρχης του νησιού, λόγω της έμμεσης (λόγω θέσης) εμπλοκής του στην υπόθεση.

Η δυσαρέσκεια του αναπληρωτή υπουργού για τον διοικητή του στρατοπέδου είναι επίσης μεγάλη και πολλοί θεωρούν βέβαιο ότι θα φανεί στις επικείμενες κρίσεις.

Ακούγεται μάλιστα πως ο διοικητής που επέλεξε το συγκεκριμένο σύνθημα από το βιβλίο του ΓΕΣ, δεν κλήθηκε σε απολογία από την διοίκηση της ΑΔΤΕ.

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι αλήθεια, αλλά είναι ένα από θα θέματα στα οποία δίνει σημασία η πολιτική ηγεσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το περιβάλλον του ΑΝΥΕΘΑ περνάει από «ψιλό κόσκινο» τα βιογραφικά όλων στην Λέσβο, εκφράζοντας μάλιστα την έντονη δυσαρέσκεια για το περιστατικό και αφήνοντας υπόνοιες πως όσοι είχαν άμεση η έμμεση εμπλοκή θα αντιμετωπιστούν ανάλογα και στις επικείμενες κρίσεις.

Εστιάζουν μάλιστα σε πιθανούς δεσμούς στελεχών με συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα.

Βέβαια τις κρίσεις σε αυτούς τους βαθμούς δεν τις κάνει η πολιτική ηγεσία, αλλά η στρατιωτική. Ωστόσο, θεωρείται ότι η γνώμη της πολιτικής ηγεσίας είναι βαρύνουσα.

 

πηγη: Armyvoice.gr /  Ιωάννα Ηλιάδη

Μοιράσου το άρθρο!