Πολιτική

13/09/2013 - 14:05

Οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου: Δικαίωση Νίκου Σηφουνάκη

Δ

ήλωση Νίκου Σηφουνάκη:

Ιδιαίτερη χαρά μου έδωσε η έναρξη των έργων στον οδικό άξονα Καλλονής – Σιγρίου και της υποδοχής που έτυχε απ τις αρχές και τους κατοίκους της περιοχής το ξεκίνημα της δημόσιας αυτής υποδομής.

Πάνω από μια δεκαετία, με συνεχή εργασία ασχολήθηκα ενεργά με τους συνεργάτες μου, χωρίς διακοπή για την δρομολόγηση του έργου, ανάθεση και ολοκλήρωση εκπόνησης των μελετών, ένταξή του στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και δημοπράτησή του - που κατά γενική ομολογία θεωρείται μοχλός ανάπτυξης του δυτικού τμήματος της Λέσβου.  Ως βουλευτής, βίωσα την ανάγκη υλοποίησης αυτού του μεγάλου έργου και μέσα από τις πολιτικές θέσεις που υπηρέτησα, Υπουργός Αιγαίου, Ευρωβουλευτής, Υφυπουργός Υποδομών και Αν. ΥΠΕΚΑ, παρακολουθούσα βήμα προς βήμα κάθε στάδιο της εξέλιξης των όλων διαδικασιών, συντόνιζα με κάθε μέσο την βραδυκίνητη γραφειοκρατία και ενημέρωνα  όσο πιο συχνά μπορούσα με  ανακοινώσεις μου τους πολίτες του τόπου μας. Σε σημείο μάλιστα που «κατηγορήθηκα» για υπερβολικό «τοπικό» ενδιαφέρον, ως πολιτική ηγεσία των υπουργείων που υπηρέτησα.  Ας είναι, ο κόσμος γνωρίζει και στο κάτω -κάτω ελάχιστα ενδιαφέρεται πια σήμερα με ποιανού τις ενέργειες προχώρησε το έργο, ώστε η βούληση της Πολιτείας από δω και πέρα να εξασφαλίσει την περαίωσή του μέσα στις συμβατικές προθεσμίες ώστε να δοθεί στη χρήση των πολιτών.

 Δίκαιη και αναμενόμενη λοιπόν η χαρά των κατοίκων, αλλά και η δική μου, που σε εποχή γενικευμένης οικονομικής κρίσης και περιστολής δαπανών ξεκίνησε επιτέλους με την πρώτη εργολαβία η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου.

Παράλληλα με τον οδικό άξονα Καλλονής-Σιγρίου, ένα εξίσου σημαντικό έργο υποδομής για τη Λέσβο, ο οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας, μπαίνει στην τελική φάση έναρξης κατασκευής του. Είναι γνωστοί οι λόγοι – έχω αναφερθεί επανειλημμένα – της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση των μελετών αυτού του έργου. Σήμερα, με την έγκριση πλέον της μελέτης οδοποιίας και κόμβων από τη Γ.Γ. Δημοσίων Έργων και την αναμενόμενη σε σύντομο διάστημα έγκριση των υπόλοιπων συμπληρωματικών μελετών (υδραυλικών έργων, τεχνικών έργων και έργων σήμανσης) θα προχωρήσει άμεσα η ένταξη του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και δημοπράτησή του, αφού ήδη έχει δεσμευθεί ποσό 17 εκατ. ευρώ.

Μοιράσου το άρθρο!