Πολιτική

07/03/2016 - 16:45

«Όχι» από Σ. Γεωργούλα στην εμπορική εκμετάλλευση των πάρκων και στη διαδικασία για Αρχοντικό Κατσάνη

Σ

το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 4/3, η παράταξη μας εισηγήθηκε την έκδοση ψηφίσματος κατα της προβλεπόμενης αύξησης του ΦΠΑ στη Λεσβο, δεσμεύοντας τη δημοτική αρχη στην υπόσχεση να μπει μπροστά στον αγώνα κινητοποιώντας το λαό της Λέσβου για την ανατροπή αυτών των προγραμματισμένων πολιτικών.

 

 

Με συμπληρώσεις στο κειμενο, δημοτικων συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης και της δημοτικής αρχης, το κείμενο υπερψηφίστηκε από το σύνολο σχεδόν των μελών του δημοτικού συμβουλίου (πλην μιας αρνητικής ψήφου). 
 
 
Στο ίδιο δημοτικό συμβούλιο, καταψηφίσαμε δυο προτάσεις της δημοτικής αρχής που ειναι αντίθετες με βασικές αρχές της παράταξης.
Η πρώτη ειναι η έκδοση εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στη διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ για την αγορά του Αρχοντικού Κατσανη. Η αβέβαιη και στην ουσία επικυρωτική διαδικασία ενός μηχανισμού ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, δεν μπορει να μας βρει σύμφωνους, ειδικά απο τη στιγμή που απορρίφθηκε η πρόταση μας για νομική διεκδίκηση ενός ιστορικού κτιρίου που, σύμφωνα με τα επίσημα πρακτικά της Βουλής και την παραδοχή του τοτε Υπουργού Παιδείας, ειχε δωθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, "εκ παραδρομής".
Η δεύτερη ειναι η πρόθεση της δημοτικής αρχης για εμπορική εκμετάλλευση των πάρκων της πόλης μέσω παραχώρηση τους στην ΑΔΕΛ. Τα πάρκα της πόλης ειναι δημόσιος πλούτος και οφείλουμε να τα προστατεύουμε απο κάθε ιδιωτική οικονομική χρήση, να τα αναδεικνύουμε και να τα παραδίδουμε σε δημόσια και δωρεάν χρήση στο σύνολο των δημοτων μας. 
 
Ο επικεφαλής της δημοτικής παραταξης Λέσβου "ο άλλος δρόμος"
 
Στράτος Γεωργουλας 

Μοιράσου το άρθρο!