Πολιτική

26/05/2021 - 06:20

Όχι στην αποδυνάμωση του Περιφερειακού Ιατρείου Μανταμάδου

Καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες και εγκληματικές, για τους κατοίκους του χωριού, μεθοδεύσεις μετακίνησης του μοναδικού γιατρού του Περιφερειακού Ιατρείου Μανταμάδου για 2 ημέρες της εβδομάδας στο ΚΥ Άντισσας για τις ανάγκες του εμβολιασμού. Αποδεικνύεται περίτρανα ότι τόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όσο και η Β’ ΔΥΠΕ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την πανδημία.

Αντί να προσλάβουν μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα και τώρα, το Περιφερειακό Ιατρείο του χωριού μας λειτουργεί με ένα μόνο γιατρό (μιας και τέλειωσε το αγροτικό του δεύτερου γιατρού) καλύπτοντας τις ανάγκες των κατοίκων και των γύρω χωριών.

Αντί να στελεχώσουν με μόνιμο προσωπικό τα εμβολιαστικά κέντρα του νησιού μας, προσπαθούν με «μπαλώματα» να καλύψουν τις χρόνιες ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού αγνοώντας τους κινδύνους που απορρέουν από την πολιτική τους.

Αντί να προχωρήσουν στη δημιουργία του «περιβόητου» πια Κέντρου Υγείας Μανταμάδου, σύγχρονα εξοπλισμένου, με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό, εν μέσω πανδημίας και προσέλευσης των καλοκαιρινών επισκεπτών, αποδυναμώνουν περαιτέρω το υπάρχον Περιφερειακό Ιατρείο, αφήνοντας ακάλυπτο τον Μανταμάδο και τα γύρω χωριά.

Δουλειά λάστιχο-ζωή λάστιχο

Η ΝΔ έρχεται και βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζομένων και στο χώρο της υγείας, πατώντας πάνω στο αντεργατικό οπλοστάσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως του ΣΥΡΙΖΑ όπου νομοθέτησε τη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου των νοσοκομειακών γιατρών. Καταγγέλλουμε την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ, η οποία ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της ΕΕ, αναγκάζει τους χωριανούς μας να μένουν χωρίς ιατρική κάλυψη, εν μέσω πανδημίας για 2 ημέρες την εβδομάδα, και τους γιατρούς να περιπλανώνται από ιατρείο σε ιατρείο, χωρίς να μπορούν να ασκήσουν απρόσκοπτα το επάγγελμα το οποίο σπούδασαν. Η πολιτική όλων αυτών είναι μακριά από τις ανάγκες μας.

  • Να σταματήσουν τώρα οι μεθοδεύσεις αποδυνάμωσης του Περιφερειακού Ιατρείου.
  • Δημιουργία κέντρου υγείας με πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού προσωπικού.
  • Να ξηλωθεί τώρα όλο το βάρβαρο πλαίσιο που περιέχει το αντεργατικό έκτρωμα της ΝΔ.

Τη ζωή και την υγεία μας τη βάζουμε πάνω από τα κέρδη του κεφαλαίου.

.

Μοιράσου το άρθρο!