Πολιτική

14/09/2011 - 13:35

"ΟΧΙ στις καταλήψεις!" από τη Νεολαία ΔΗΣΥ Λέσβου

«Η Νεολαία της ΔΗΣΥ Λέσβου στηρίζει τους ανεξάρτητους φοιτητές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που αποφάσισαν να πάρουν την τύχη του μέλλοντός τους στα χέρια τους και να προσπαθήσουν να κρατήσουν «ανοιχτά» τα ιδρύματα.

Χαιρετίζουμε την αυθόρμητη προσπάθειά των αδογμάτιστων φοιτητών και φοιτητριών να υποστηρίξουν δημόσια (μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και πέρα από κομματικές/παραταξιακές παρωπίδες το άνοιγμα των Σχολών. Είναι αυτονόητο πως εκφράσουμε την απόλυτη στήριξή μας σε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που αποφασίζει να κινητοποιηθεί και να εμποδίσει τις αντιδραστικές μειοψηφίες των κομματικών παρατάξεων που χάνουν τα προνόμιά τους και την εκλογική τους πελατεία.

Η Νεολαία της ΔΗΣΥ Λέσβου καλεί όλους τους φοιτητές να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις των τμημάτων τους και να δηλώσουν δυναμικά ΟΧΙ στις καταλήψεις.

Παράλληλα όμως τονίζουμε σε όλους τους τόνους και διευκρινίζουμε ότι τασσόμαστε με εναντίωση απέναντι σε διατάξεις του νέου νόμου και κυρίως σε εκείνες που αφορούν στο σύστημα διοικητικής λειτουργίας των ιδρυμάτων. Γι’ αυτό και έχουμε ταχθεί υπέρ της προσφυγής των πανεπιστημίων στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τον έλεγχο της αντισυνταγματικότητας του νόμου. Η συνταγματικά θεσπιζόμενη «πλήρης αυτοδιοίκηση» των ιδρυμάτων μας πρέπει να είναι βασική προτεραιότητα του όποιου νόμου. Και γι’ αυτό θα συμπράξουμε στην προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών που μπορούν να φέρουν βελτιώσεις στο νέο νόμο.»

Μοιράσου το άρθρο!